current views are: 1

9 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση11:19

Τσίπρας: Η επίσπευση των εξελίξεων λαϊκή και δημοκρατική νίκη (Βίντεο)

Για λαϊκή και δημοκρατική νίκη έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ.

Δημοσίευση 11:19’
αρθρο-newpost

Για λαϊκή και δημοκρατική νίκη έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ.

Για λαϊκή και δημοκρατική νίκη έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ.

«Η επίσπευση των εξελίξεων αποτελεί μια σημαντική λαϊκή και δημοκρατική νίκη»  είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην επίσπευση της προεδρικής εκλογής. «Θεωρούμε ότι είναι μια θετική εξέλιξη. Επιτέλους γνωρίζουμε σήμερα την ημερομηνία σταθμό, την 29η Δεκέμβρη, όπου θα τερματιστεί η καταστροφική δράση της κυβέρνησης των μνημονίων» τόνισε. 

Όπως είπε, στις εκλογές που έρχονται θα αντιπαρατεθούν  δύο ξεκάθαρες πολιτικές, από τη μια το σχέδιο του κ. Σαμαρά που θέλει το μνημόνιο καθεστώς και από την άλλη το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ με συγκεκριμένα και σταθερά βήματα, με ασφάλεια, με σιγουριά, όπως παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι «όλο το προηγούμενο διάστημα κυβερνούσε με ψέματα, όμως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ότι ο κ. Σαμαράς έλεγε στους εταίρους ότι έχει τους 180 για να συνεχίσει το «καταστροφικό του έργο», ενώ τόνισε ότι στο εσωτερικό της χώρας έλεγε, επίσης, ψέματα ότι έχει έτοιμη συμφωνία και τώρα αναγκάζεται να παραδεχθεί ότι δεν έχει ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε ήδη το δίλημμα των προαπαιτούμενων που θα υπάρχει στο δρόμο για την προεδρική εκλογή και τις εθνικές κάλπες. «Θα ζητήσει 180 ψήφους και θα ζητήσει όχι απλά να ψηφιστεί ο νέος Πρόεδρος αλλά να ψηφιστούν πακέτο και τα προαπαιτούμενα στα οποία έχει συμφωνήσει ήδη» τόνισε και έστειλε μήνυμα ότι «δεν μπορεί ο κ. Σαμαράς για δεύτερη φορά να πάει με κρυφή ατζέντα στις εκλογές». Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν για πρόεδρο με το δίλημμα αν θα αυξηθεί ο συντελεστής ΦΠΑ στα φάρμακα, αν θα εφαρμοστεί το λοκ αουτ, οι μειώσεις στις συντάξεις, οι απελευθέρωση των απολύσεων, όπως ζητά η τρόικα.

«Θέλω να στείλω, όμως, ένα καθαρό μήνυμα. Το 2014 δεν είναι 2012. Η τρομοκρατία δεν περνάει και γελοιοποιεί τους φοβισμένους που επιδιώκουν να φοβίσουν το λαό. Δεν είναι οι αγορές αυτές που θα καθορίσουν το δικαίωμα ενός λαού στην αξιοπρέπεια. Ας τα καταλάβουν καλά ορισμένοι. Και μάλιστα αγορές που έχουν ούτως ή άλλως γυρισμένη τη πλάτη τους στην Ελλάδα.

Ο λαός μας που έχει υποφέρει τέσσερα χρόνια τώρα άδικες θυσίες χωρίς αντίκρισμα για ένα πράγμα μόνο φοβάται και τρομοκρατείται: Μη τυχόν και συνεχιστεί αυτό το μαρτύριο των νέων μέτρων, των περικοπών στις συντάξεις, του ΕΝΦΙΑ, της ανεργίας, της κοινωνικής διάλυσης.

Και βέβαια έχει κάθε λόγο να το φοβάται αυτό γιατί τα προαπαιτούμενα, στα οποία έχει συμφωνήσει ο κος Σαμαράς δεν κρύβονται. Δεν μπορεί να πάει ο κ. Σαμαράς για δεύτερη φορά με κρυφή ατζέντα στις εκλογές.Τώρα δεν υπάρχει παραμύθι. Ποιος αλήθεια ξέχασε τη περίφημη «επαναδιαπραγμάτευση» του κου Σαμαρά το 2012;» υπογράμμισε ο κ.Τσίπρας. 

Παράλληλα, κάλεσε όλες τις ελληνίδες και τους έλληνες σε δημοκρατική εγρήγορση και τόνισε ότι σύντομα θα πρέπει να διαλέξουν ποιος είναι ο καταλληλότερος να διαπραγματευτεί. «Αυτοί που μας οδήγησαν με ψέματα ως εδώ ή ο ΣΥΡΙΖΑ της εθνικής αντίστασης ώστε να μην μετατραπεί η χώρα σε θυγατρική πολυεθνικών συμφερόντων» δήλωσε χαρακτηριστικά και ζήτησε αυτοδυναμία στις επερχόμενες εκλογές. «Δίνοντας στον ΣΥΡΙΖΑ μια μεγάλη, αδιαμφισβήτητη πλειοψηφία, ο νέος χρόνος θα είναι χρόνος αλλαγής, ελπίδας και αισιοδοξίας» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση με την τρόικα από την επόμενη κυβέρνηση είπε ότι στόχος να πειστούν οι εταίροι, ενώ διαβεβαίωσε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «είμαστε έτοιμοι και ώριμοι να αναλάβουμε την ευθύνη διακυβέρνησης»


σχετικα αρθρα