current views are: 1

9 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση14:05

Μπαλάφας: Δεν υπάρχει περίπτωση για 180, δεν έχει να κάνει με τον κ. Δήμα

Δεν θα συγκεντρωθούν 180 βουλευτές για την προεδρική εκλογή εκτίμησε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Γιάννης Μπαλάφας.

Δημοσίευση 14:05’
αρθρο-newpost

Δεν θα συγκεντρωθούν 180 βουλευτές για την προεδρική εκλογή εκτίμησε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Γιάννης Μπαλάφας.

Δεν θα συγκεντρωθούν 180 βουλευτές για την προεδρική εκλογή εκτίμησε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Γιάννης Μπαλάφας.

Μιλώντας στον Real Fm ο κ. Μπαλάφας τόνισε χαρακτηριστικά ότι «όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα δεν υπάρχει περίπτωση για 180. Δεν έχει να κάνει με την προσωπικότητα του κ. Δήμα. Είναι ένας άνθρωπος συμπαθής» προσθέτοντας ότι «δεν θα προτείνουμε Πρόεδρο Δημοκρατίας». 

«Σαμαράς-Βενιζέλος αξιόπιστοι; Καμία σχέση. Έλεγαν ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα επίσπευσης της προεδρικής εκλογής» επισήμανε και τόνισε ότι «αυτό που έγινε δικαιώνει εν μέρει την επιμονή μας για εκλογές». 

«Συνεχίζεται το Μνημόνιο» υπογράμμισε, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «τον πυρήνα την ουσία του σχεδίου παρουσιάσαμε στη Θεσσαλονίκη. Η πολιτική ουσία είναι ότι σε εφαρμογή των μνημονίων υπάρχει μία ουρά εφαρμοστικών νόμων ως το 2018 που περιλαμβάνουν υφεσιακές συνέπειες. Τον βασικό πυρήνα αυτών των νόμων, με δημοκρατικές διαδικασίες θα τους καταργήσουμε».

Ο Γ. Μπαλάφας τόνισε ότι «το χρέος δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε μόνοι μας, δεν θέλουμε να προχωρήσουμε σε μονομερείς ενέργειες, το έχουμε συνυπογράψει με ξένους» και σημείωσε:

«Θα λειτουργούμε στην Ευρωζώνη ως συνιδιοκτήτες και όχι ως νοικάρηδες. Ελάτε να αναδιαπραγματευτούμε θα πούμε στους εταίρους».

«Η νέα συμφωνία με την Ευρώπη αφορά τη δανειακή σύμβαση. Η κατάργηση των νόμων είναι υπόθεση της Ελλάδας» διευκρίνισε, ενώ για τις δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη σχολίασε «ποια ρευστότητα; Δεν υφίσταται ουδεμία ρευστότητα».

 


σχετικα αρθρα