«Αλλά από 155 μέχρι τους 180 είναι πολύ δύσκολο και οι ΑΝΕΛ δεν θα ψηφίσουν. Το έχουν πει και στον κ. Καμμένο και είναι ανεπανόρθωτα ψεκασμένοι, εάν εξαιρέσεις έναν ή δύο», δήλωσε ο πρώην υπουργός στο Βήμα FM για την προεδρική εκλογή, λίγο πριν την ανακοίνωση του ονόματος του κ. Σταύρου Δήμα από τον πρωθυπουργό.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος σημείωσε ότι μόνο αν είχε προταθεί ο Φώτης Κουβέλης θα υπήρχε πιθανότητα να βρεθούν οι 180 βουλευτές: «Γιατί είναι άλμα να προτείνει η κυβέρνηση τον κ. Κουβέλη; Είναι ένα πρόσωπο άχρωμο, άγευστο και άοσμο, όπως ήταν συνήθως επί χρόνια τώρα. Θα έλεγα ότι η Προεδρία της Δημοκρατίας, όμως, δεν απαιτεί μεγάλη πολιτική φυσιογνωμία. Τι να την κάνει; Ίσως και να τον ενοχλεί τον Πρόεδρο, αν είναι τέτοια φυσιογνωμία. Χρειάζεται μια φιγούρα που να ξέρει να σωπαίνει και να μιλάει όταν πρέπει, με τρόπο που να μη δημιουργεί προβλήματα και ίσως να μην ξέρει τι λέει».

Όπως πρόσθεσε ο κ. Πάγκαλος: «Δεν νομίζω ότι είναι δυνατόν να γίνει αυτό εάν δεν υπάρχουν οι 10 της ΔΗΜΑΡ. Και ο κ. Κουβέλης δεν έχει αρνηθεί ποτέ την υποψηφιότητα. Έχει πει ότι δεν του το έχει προτείνει κανείς. Όταν, ας πούμε, βάζει υποψηφιότητα η κυρία Αγγελοπούλου, επειδή η προοδευτική διανόηση δεν γουστάρει ή αποτελείται, ως επί το πλείστον, από μεσόκοπες κυρίες ο κόσμος που σχολιάζει, ξαφνικά μιλάει για τα ακριβά και κομψά γούστα και ρούχα της.

Είτε το θέλει ο κόσμος είτε όχι, ήταν εκλεγμένη μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας με τεράστια επιτυχία και δύο φορές εξελέγη. Οι προϋποθέσεις που θα καθιστούσαν έναν υποψήφιο λαοπρόβλητο, με την έννοια ότι θα μπορούσε να ψηφιστεί και από τη Ν.Δ. και από τον ΣΥΡΙΖΑ, τα δύο μεγάλα κόμματα, όπως είναι σήμερα οι δημοσκοπήσεις».