Πολύ δύσκολο χαρακτήρισε το ενδεχόμενο συγκέντρωσης των 180 βουλευτών για την προεδρική εκλογή ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντική η επιλογή του χρόνου από την κυβέρνηση για τις διαδικασίες.

Μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm ο κ. Ρουσόπουλος είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι αδύνατο, είναι πολύ δύσκολο για τους 180».

Για την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα, ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι «στοχεύει και στην απέναντι όχθη, ο ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει έναν δεξιό. Η υποψηφιότητα στηρίζεται και από το ΠΑΣΟΚ» και πως είναι «ενδιαφέρουσα πρόταση» και «ευγενής παρουσία». 

Ο Θ. Ρουσόπουλος υπογράμμισε οτί «το δυστύχημα είναι ότι αντί να κριθεί, με βάση το πνεύμα του Συντάγματος, η προσωπικότητα του κ. Δήμα, αν ενώνει ένα ή περισσότερα κόμματα, κρίνεται με βάση άλλους παράγοντες».

Και συνέχισε λέγοντας ότι «ο Κάρολος Παπούλιας ήταν ΥΠΕΞ επί σειρά ετών, είχε συμπάθειες σε όλους τους χώρους. Μακάρι και το 2009 να μην είχε γίνει αυτό που έγινε και να είχε συμφωνήσει ο κ. Παπανδρέου και να είχε αναλάβει μέχρι τέλους την ευθύνη η Νέα Δημοκρατία».

Για την επιλογή του κ. Δήμα και τον χρόνο εκκίνησης των διαδικασιών για εκλογή Προέδρου σημείωσε «δεν νομίζω ότι θα το έκαναν μόνο και μόνο για να κάψουν ένα πρόσωπο. Στην ουσία, νομίζω ότι η επιλογή του χρόνου είναι πολύ σημαντική, μόλις έναν μήνα από το περιθώριο που έχει η κυβέρνηση».

Και πρόσθεσε ότι «αποφάσισαν ότι θα πρέπει η επόμενη κυβέρνηση να πάρει την απόφασή της σχετικά με την τρόικα. Είναι μια εξαιρετικά σωστή στιγμή για να κινηθεί ο κ. Σαμαράς πολιτικά».

Για τις συνέπειες που θα έχει μια προεκλογική περίοδος στη λειτουργία του κράτους απάντησε ότι «αντίστοιχα σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις η λειτουργία του κράτους παρέλυε εξαιτίας της κάλπης. Και στο παρελθόν είχαμε προβλήματα».

Σε ερώτηση για το εάν επιστρέφει απάντησε: «Όχι ακόμα...».