Σκληρή κριτική στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ άσκησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος.

Όπως επεσήμανε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84, ο κ. Τατσόπουλος επεσήμανε πως τις τελευταίες ημέρες «τους ανεξάρτητους βουλευτές αργυρώνητους τους ανεβάζουν, αργυρώνητους τους κατεβάζουν».

«Όσοι δεν ψηφίσουν Πρόεδρο έχουν εξασφαλισμένο το δωμάτιο με τζάκι στον ΣΥΡΙΖΑ... Όσοι ψηφίσουν είναι πουλημένοι στην κυβέρνηση. Και νομίζω ότι αυτός που κάνει πάρτυ είναι η Χρυσή Αυγή» συνέχισε και προσέθεσε: 

«Κάναμε μία πρόταση -πολύ σοβαρή πιστεύω- οκτώ βουλευτές, τρεις από τη Δημοκρατική Αριστερά και πέντε ανεξάρτητοι δημοκρατικοί και αυτή η συμφωνία ήταν μία συμφωνία πακέτο».

Όπως εξήγησε, «συμπεριλάμβανε τρία πράγματα, εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, δρομολόγηση της συνταγματικής αναθεώρησης -για να μην πάει του Αγίου Ποτέ, όπως θα πάει τώρα- και πρόωρες εκλογές μέσα στο 2015». 

«Μετά πολλών επαίνων την απέρριψε η Νέα Δημοκρατία και με τόνους λάσπης την απέρριψε και ο ΣΥΡΙΖΑ...», είπε και προσέθεσε: 

«Εγώ δεν θα αποστατήσω. Μπορεί ο κ. Σκουρλέτης, που κρατάει το μπακάλικο τεφτέρι και γράφει και σβήνει "δικός μας αυτός, εχθρός μας αυτός", εμένα να με έχει στους δικούς του, με βεβαιότητα και στις τρεις ψηφοφορίες. Αυτό δεν ήταν πρόσκληση για ξέμπαρκους και αδέσποτους αποστάτες. Αυτό ήταν πρόσκληση ευθύνης προς τα δύο μεγάλα κόμματα. Αν, κατά κύριο λόγο, τα δύο μεγάλα κόμματα προτιμούν τη λύση της μετωπικής σύγκρουσης, καμία αντίρρηση... Απ' την αρχή είχαμε πει και οι οχτώ ότι το πρόβλημα δεν είναι αν ο Τατσόπουλος ή ο Τσούκαλης ή η Φούντα ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το θέμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία να βγάλουν έναν κοινή συναινέσει Πρόεδρο και να στείλουν ένα μήνυμα στις αγορές. Να πουν ότι εδώ υπάρχει και μία Ελλάδα που μπορεί να συνεννοηθεί στα μίνιμουμ...».