Θετικά ανταποκρίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ στη χθεσινή δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης, περί δυνατότητας χρήσης του συστήματος γεωεντοπισμού, όταν το σύστημα τεθεί σε εφαρμογή, και στην περίπτωση του Νίκου Ρωμανού, προκειμένου να μπορέσει να παρακολουθήσει τα μαθήματα στο πανεπιστήμιο.

«Θεωρούμε ότι η χθεσινή δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης κινείται σε θετική κατεύθυνση», είπε χαρακτηριστικά ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής στη Βουλή, με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου για αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα.

«Μόνο θετικά αποτελέσματα έχει η δυνατότητα να δίνεται εκπαιδευτική άδεια. Είναι θέμα ευθύνης να κρατηθεί στη ζωή αυτό το παιδί που δικαίως αισθάνεται ότι αδικείται από αυτή την κατάσταση. Πρέπει να προσπαθήσουμε να αποφευχθεί το μοιραίο στην εξέλιξη και να αποκτήσει τη δυνατότητα να συνεχίσει τις σπουδές του», τόνισε ο κ. Κοντονής.

«Και για ανθρωπιστικούς λόγους και για το αίσθημα δικαίου, λέμε ναι στην τροπολογία», ανέφερε και η εισηγήτρια των ΑΝΕλ Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Τόνισε, ωστόσο, ότι είναι υποχρέωση όλων των κομμάτων να απέχουν από κάθε κομματική εκμετάλλευση, κατηγορώντας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπάθησαν με τις παρεμβάσεις τους να ωφεληθούν αγγίζοντας τα άκρα και ρίχνοντας λάδι στη φωτιά.