«Θα ψηφίσω κατά συνείδηση και τη συνείδησή μου θα την αφήσω πέντε μέρες να μιλάω μαζί της» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Γιώργος Νταβρής ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1» δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «εάν δεν πάρω σαφείς απαντήσεις εάν είμαστε στην ΕΕ, εάν η αντιπολίτευση θα υπογράψει μνημόνιο ή δεν πάρω καθαρές απαντήσεις στο μείζον πρόβλημα της κοινωνικής αλλοίωσης που για μένα είναι υψηλότερο από το αν παίρνουμε 500€ δηλαδή ένα εκατομμύριο ελληνοποιήσεις αυτό θα περιμένω από την αντιπολίτευση».

Και συνέχισε:

«Έχω υπάρξει αξιωματικός πιστεύω ότι ο απλός Έλληνας στρατιώτης ο πολίτης και οι αξιωματικοί βάζουν την έννοια του έθνους υπέρ άνω και της ζωής του. Όπως είπα όταν δινόταν η ψήφος εμπιστοσύνης είπα ότι η εναλλακτική λύση που εμφανίζει η αντιπολίτευση για μένα είναι αναξιόπιστη διότι μέσα στην Ευρώπη όπως λέει η Αριστερά σημαίνει μνημονιο. Εάν θέλει ο κ. Τσίπρας να κάνουμε εκλογές οι οποίες είναι καλοδεχούμενες από εχθές να βγει καθαρά και να το πει  θα υπογράψει μνημόνιο και δεύτερον θα πει καθαρά εάν θα ξεπεράσουμε το ταβάνι του 20% που έχουν φτάσει οι ξένοι στην χώρα μας».

Ο κ. Νταβρής υπογράμμισε: «Δεν επιτρέπω σε κανέναν μηδέ της αντιπολίτευσης να με πει “αποστάτη” αν δεν βουτήξω στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ την πολιτική και να κάτσω δίπλα με ανθρώπους οι οποίοι στήριξαν το μνημόνιο. Εγώ δεν μπορώ να κάτσω δίπλα και να στηρίξω για να μην είμαι αποστάτης με ανθρώπους που έχουν ψηφίσει μνημόνια και λένε απλά ότι θα στηρίξουν την αντιπολίτευση. Να ξεκαθαρίσουμε το πιάτο μας λοιπόν για να μας πουν ποιοι είναι μνημονιακοί και ποιοι δεν είναι».