Με μία λιτή ανακοίνωση επέλεξε να απαντήσει η Δημοκρατική Αριστερά στα σενάρια για κάθοδο των βουλευτών της στις εκλογές στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τα διαψεύσει, κάνοντας λόγο για «πολιτική και οργανωτική αυτοτέλεια».

«H ΔΗΜΑΡ από θέση πολιτικής και οργανωτικής αυτοτέλειας είναι παρούσα στις πολιτικές εξελίξεις. Από αυτή τη θέση εργάζεται για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας» ανέφερε η Αγίου Κωνσταντίνου, σε ένα σχόλιο που θυμίζει λογική συνιστωσών.

Νωρίτερα, όπως έγραψε το newpost, o Φώτης Κουβέλης κάλεσε χθες όλους τους βουλευτές του κόμματος -πλην Νίκου Τσούκαλη, Νίκης Φουντά και Θεόδωρου Ψύρρα- και τους ζήτησε να διαλέξουν περιφέρεια που θα κατέβουν υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Την Κυριακή, εξάλλου, ο κ. Κουβέλης είχε εκφράσει την πρόθεσή του να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ σημεία σύγκλισης είχαν διαπιστώσει και οι αντιπροσωπείες των δύο κομμάτων στην προ ημερών συνάντησή του στη Βουλή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση είχε προτείνει, σε δηλώσεις της στις 28 Σεπτεμβρίου τη συγκρότηση ενός μεγάλου κοινού ψηφοδελτίου της Αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ, των Οικολόγων Πράσινων και κομμάτι του ΠΑΣΟΚ

Αν δεν εκλεγεί από την παρούσα Βουλή Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εξάλλου, είναι πολύ πιθανό ο Φώτης Κουβέλης να προταθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ μετεκλογικά για το ανώτατο αξίωμα. 

 

Β.Β.