Σχόλιο του δημοσιογράφου και εκδότη του newpost.gr, Τάκη Χατζή, για τις εξελίξεις γύρω από την προεδρική εκλογή φιλοξενούν οι New York Times. 

Στο άρθρο με τίτλο «Πολιτικό στοίχημα για τον έλληνα πρωθυπουργό η επίσπευση των προεδρικών εκλογών», γίνεται ανάλυση των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Αντώνης Σαμαράς απηύθυνε πρόσκληση στο Κοινοβούλιο να εκλέξει νέο Πρόεδρο, αναζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης στην κεντροδεξιά κυβέρνησή του.

«Αν πετύχει, θα διατηρήσει την υποστήριξη που χρειάζεται, για να συνεχίσει να εργάζεται με τους δανειστές, που συνέβαλαν στο να διατηρηθεί η Ελλάδα στη ζωή, και μάλιστα προτού διαπραγματευτεί περαιτέρω περικοπές στον προϋπολογισμό», σημειώνεται.

Και συνεχίζει, «αν αποτύχει, αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει εθνικές εκλογές στις αρχές του επόμενου έτους, δίνοντας στον ΣΥΡΙΖΑ μια ευκαιρία να κάνει τις υποσχέσεις του και να στρέψει την Ελλάδα μακριά από τη λιτότητα».

Ακόμη, στο άρθρο γίνεται αναφορά και στη χθεσινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, το οποίο κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση από το 1987. 

«Ο κ. Σαμαράς ποντάρει στο ότι η πρόωρη προεδρική εκλογή θα τον βοηθήσει να εξασφαλίσει τις 180 ψήφους, που χρειάζεται για να παραμείνει στην εξουσία για ακόμη 1,5 έτος», τονίζουν οι New York Times. 

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο δημοσιογράφος και εκδότης του newpost.gr, Τάκης Χατζής, δήλωσε στους New York Times πως πίστεψε ότι ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ήταν απίθανο να βρει τις απαραίτητες ψήφους για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Η ανάγνωσή μου για την κατάσταση είναι ότι θα έχουμε μια απίστευτα πολωμένη περίοδο», υπογράμμισε «και αυτό είναι επικίνδυνο για τη χώρα».