current views are: 2

10 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση12:17

Καμμένος: Πολύ πιθανό να αλλάξει η υποψηφιότητα Δήμα

«Η επιλογή του Σταύρου Δήμα αποτελεί επιλογή ήττας του κ. Σαμαρά» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος για την επίσπευση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Δημοσίευση 12:17’
αρθρο-newpost

«Η επιλογή του Σταύρου Δήμα αποτελεί επιλογή ήττας του κ. Σαμαρά» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος για την επίσπευση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. 

«Η επιλογή του Σταύρου Δήμα αποτελεί επιλογή ήττας του κ. Σαμαρά» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος για την επίσπευση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημείωσε ότι «ο κ. Δήμας παραμένει αντιπρόεδρος της ΝΔ, έχει επιβραβεύσει όλες τις επιλογές Σαμαρά, ήταν στέλεχος της κυβέρνησης Παπαδήμου που έκανε το PSI», εκτιμώντας ότι γι’ αυτούς τους λόγους δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να συγκεντρώσει τους απαραίτητους βουλευτές.

«Θεωρώ πάρα πολύ πιθανή την περίπτωση να αλλάξει η υποψηφιότητα του κ. Δήμα. Τα πράγματα είναι θέματα πολιτικής. Έχουμε ουσιαστικά την επιβεβαίωση της κυβέρνησης ότι πάμε σε δύο νέα μνημόνια. Ένα με το ΔΝΤ και ένα με την Ευρωπαϊκή ένωση. Είναι μια πολιτική επιλογή την οποία θα κάνουν και οι πολίτες αλλά και οι βουλευτές», τόνισε σε συνέντευξή του στον Real fm. 

Παράλληλα, εκτίμησε ότι έρχονται πιο σκληρά μνημόνια που προβλέπουν νέα μέτρα κατά της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων, μειώσεις μισθών και συντάξεων, ενώ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ είπε: 

«Θα συζητήσουμε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ υπό σκληρούς όρους. Εμείς στα θέματα τα Εθνικά, της Ορθοδοξίας και της Οικονομίας έχουμε σαφή πολιτική», ενώ τόνισε ότι οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να ανταλλάξουν καμία κυβερνητική καρέκλα αν είναι να υπάρξει συνέχιση της ίδιας πολιτκής. «Αν είναι να υπάρξει συμφωνία μετά τις εκλογές, θα είναι με δημόσια σκληρή και απόλυτη διαπραγμάτευση. Μας χωρίζει πολιτιστική απόσταση» συμπλήρωσε. 

Για την διαπραγμάτευση με την τρόικα σημείωσε ότι δεν πρόκειται να μείνουμε χωρίς φάρμακα ούτε χωρίς πετρέλαιο. «Δεν εξαρτώνται αυτά από ένα ομόλογο το φάρμακο και το πετρέλαιο. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να είναι ο μπαταχτσής του κόσμου. Θα γίνει επιτροπή λογιστικού ελέγχου, θα διαγραφεί το χρέος που είναι επαχθές και επονείδιστο και ο ελληνικός λαός, θα πληρώσει αυτά που μπορεί να πληρώσει και αυτά που αναγνωρίζει», επεσήμανε.

Στη συνέχεια ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε σε πιέσεις που δέχεται ακόμα και ο ίδιος για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας:

«Έχω δεχθεί πάρα πολλές πιέσεις και δέχομαι καθημερινά πιέσεις με προσφορές απίστευτες. Από επιχειρηματίες, από φίλους, από παράγοντες. Αν μπορούσα να το αποδείξω στη δικαιοσύνη θα σας έλεγα ότι συνοδεύονται και από οικονομικές προσφορές. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, δεν πρόκειται να γονατίσουμε. Δεν εκβιαζόμαστε».

Τέλος, είπε: «Ντρέπομαι για εκείνους οι οποίοι ψηφίστηκαν από τον ελληνικό λαό προκειμένου να παλέψουν αυτή την κυβέρνηση και την τρόικα και βλέπουμε, να κάνουν πολιτική κολοτούμπα και να στηρίζουν έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στέλεχος της κυβέρνησης Παπαδήμου και συνεχιστή της πολιτικής των μνημονίων. Αυτά όλα όμως θα διερευνηθούν και να ξέρουν πολύ καλά ότι οι Συμπιλίδηδες, δεν γράφτηκαν ποτέ στην ιστορία».


σχετικα αρθρα