Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκβιάζεται επεσήμανε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, στέλνοντας μήνυμα για τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα του στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές. 

«Υπάρχει μια διάθεση από τους πιστωτές να εκβιάσουν τη χώρα και τον ελληνικό λαό. Αυτό που θέλουμε να πούμε προς πάσα κατεύθυνση, και κυρίως προς τους πιστωτές, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εκβιαστεί, ότι θα υπάρχει νωπή λαϊκή βούληση, η οποία θα έχει εγκρίνει πρόγραμμα και μια διαφορετική πορεία για τη χώρα» δήλωσε στον Real fm, απαντώντας στο ερώτημα τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ την επομένη της εκλογής του.

Και συμπλήρωσε: «Με βάση αυτό θα πρέπει να κινηθούν όλοι και να κάνουν τις εκτιμήσεις και τις επιλογές τους. Αν δεν πάρουν υπόψη τους ότι έγιναν εκλογές στη Ελλάδα, ότι έχουμε μια νέα κατάσταση ότι ο ελληνικός λαός έχει εκφράσει τη γνώμη του και έχει αποφασίσει για κάτι το διαφορετικό, πολύ φοβάμαι ότι οι εξελίξεις θα είναι δυσμενείς όχι για τη χώρα μας κυρίως για τους πιστωτές και τα συμφέροντα τους».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι το σκηνικό θα τροποποιηθεί ριζικά, προς όφελος του ελληνικού λαού, μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προειδοποίησε ότι αν οι πιστωτές διακόψουν τη χρηματοδότηση «πλήττουν δικά τους συμφέροντα στη χώρα, δεν πλήττουν τη χώρα και τον λαό. Αν αγνοήσουν τις επιλογές του ελληνικού λαού θα πληγούν πρώτα αυτοί που αγνοούν αυτή τη θέληση και τις επιλογές μας» κατέληξε.