Με χρεοκοπία προειδοποίησε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία.

«Αποφάσισα να μην λέω ψέματα στον κόσμο. Ναι, αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα χρεοκοπήσουμε. Μετά από μένα το είπε η Capital το είπε η Bank of America, το είπαν οι New York Times, το είπε η Wall Street Journal, το είπαν σήμερα οι Financial Times», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης και συμπλήρωσε: «Ωραίες οι αναλύσεις καφενειακού τύπο, αλλά όταν θες να βγεις στις αγορές οφείλεις να μπορείς να κερδίζεις την εμπιστοσύνη τους».

«Το κλίμα που θα έχει διαμορφωθεί μέχρι εκείνη τη στιγμή μπορεί να παίξει ρόλο. Για παράδειγμα το χθεσινό κραχ στο χρηματιστήριο. Αυτό ήταν ένα μήνυμα» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος είπε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί τρόμο στις αγορές «μπορεί να φαντάζει κάπως ηρωικό αλλά είναι ταυτόχρονα και πένθιμο».

Σχετικά με την επιλογή του Σταύρου Δήμα ως υποψηφίου για την προεδρική εκλογή, έκανε λόγο για ένα πρόσωπο που έχει την κοινή αποδοχή όλου του πολιτικού κόσμου, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει κάποιος να πει κάτι αρνητικό για τον κ. Δήμα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ εκτίμησε ότι παρά το ότι σήμερα φαίνεται πολύ δύσκολο να εκλεγεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μην προδικάζουμε διότι αυτή η εκλογική διαδικασία κρύβει ακόμα εκπλήξεις και ότι το κλίμα μέχρι την Προεδρική Εκλογή, θα θέσει ξεκάθαρα διλλήματα στους βουλευτές.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών σημείωσε: «Μπορεί να έχουμε εκλογές και σε ένα μήνα, να είναι Πρωθυπουργός ο Τσίπρας. Αν άκουγα τώρα κάποια πράγματα σχετικά λογικά, τότε θα έλεγα ναι, οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να κάνουν κάποιο συμβιβασμό. Λένε ταυτόχρονα δύο διαφορετικά πράγματα. Από τη μία ότι θα καταργήσουν τους εφαρμοστικούς νόμους του μνημονίου και από την άλλη, ότι δεν θα κάνουν μονομερείς ενέργειες».