«Σαράντα χρόνια η ΝΔ, η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ έδωσαν μάχες για τη δημοκρατία» επεσήμανε ο Σάκης Ιωαννίδης.

Μιλώντας σε εκδήλωση της για την επέτειο της συμπλήρωσης σαράντα χρόνων από την ίδρυση της Νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Ιωαννίδης επεσήμανε ότι «δώσαμε μάχες έτσι ώστε αυτό το πολίτευμα να σταθεί στον τόπο μας, κόντρα σε κάποιους άλλους που επένδυσαν στον λαϊκισμό, και οφείλουμε αυτούς τους ανθρώπους, που έδωσαν αυτές τις μάχες, και να τους τιμήσουμε αλλά και να πάρουμε και εμείς από όλους αυτούς για να συνεχίσουμε τους αγώνες».

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ σημείωσε:

«Πάντα σε αυτή τη μάχη στην πρώτη γραμμή βρισκόταν η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ Θεσσαλονίκης, με πρωτοπόρες ιδέες και δράσεις, με στελέχη που έδωσαν πολλά χρόνια από τη ζωή τους για να εδραιώσουν πέρα από τη Δημοκρατία και την επικράτηση των ιδεών του δικού μας χώρου».

Σχετικά με τις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου της Δημοκρατίας ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αν γινόταν ανοιχτή ψηφοφορία στον λαό για το αν πρέπει να βρεθούν οι 180 βουλευτές, τότε ο λαός θα ψήφιζε πως πρέπει να εκλεγεί πρόεδρος από αυτή τη Βουλή.

«Η πολιτική αστάθεια που θα δημιουργηθεί με τη μη εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας θα φέρει μεγαλύτερα και χειρότερα αποτελέσματα από οποιαδήποτε άλλη περίοδο και μετά από τις θυσίες που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια. Οπότε δεν πρέπει να συνεχιστεί η πολιτική αστάθεια, οφείλει αυτή η Βουλή να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας και οφείλουν όλοι οι βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σκεφθούν ό,τι είναι καλύτερο για τον τόπο μας», επισήμανε.