Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου 

Άνοιγμα στους νοικοκυραίους, στους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να στρώσει το χαλί για τις βουλευτικές εκλογές. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έχοντας πλέον την βεβαιότητα ότι πολύ δύσκολα θα βρεθούν οι 180 ψήφοι που αναζητά η κυβέρνηση για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας  προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα από την λήξη αυτής της διαδικασίας. 

Προκειμένου να αντιμετωπίσει όσο πιο γρήγορα και αποτελεσματικά  το σενάριο της αριστερής παρένθεσης  ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε από τα στελέχη του να είναι έτοιμα όπως επίσης έτοιμα πρέπει να είναι και τα πρώτα νομοθετήματα που θα καταθέσει η κυβέρνηση του και τα οποία θα αφορούν τα εργασιακά , την ανθρωπιστική κρίση, τα ΜΜΕ , την λαθρομετανάστευση, το λαθρεμπόριο και την φοροδιαφυγή. 

Με την ανάδειξη των θεμάτων  αυτών ο Αλέξης Τσίπρας στέλνει και ένα σαφέστατο μήνυμα στην κοινή γνώμη ότι , ότι λέει το εννοεί και θα το κάνει πράξη αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας. 

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι ο Αντώνης Σαμαράς προέβει  στο «απονενοημένο» ακριβώς επειδή πιστεύει ότι θα κάνει πράξη   το σενάριο της αριστερής παρένθεσης. Οι ίδιοι άνθρωποι δεν πιστεύουν πάντως ότι  πίσω από αυτό τον σχεδιασμό βρίσκονται οι δανειστές. «Άλλωστε οι Ευρωπαίοι  ήταν σαφέστατοι. Δεν τους ενδιαφέρει ποιος κυβερνά αλλά με ποιόν θα συζητάνε» λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Παρ όλα αυτά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  δεν πιστεύουν ότι η κυβέρνηση θα  εγκαταλείψει  τόσο εύκολα  την μάχη των επόμενων ημερών. Τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης μίλησαν  για προσπάθεια ψηφοθηρίας  για κλίμα εκφοβισμού και πιέσεων προς τους βουλευτές που εκ της θέσεως τους θα κληθούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα . 

Ο Πάνος Σκουρλέτης σε αυτό συμπεριέλαβε και τα δημοσιεύματα στον ξένο τύπο  λέγοντας ότι και αυτά θα αξιοποιηθούν από την κυβέρνηση προκειμένου να δημιουργηθεί ένα κλίμα ανασφάλειας στους Έλληνες πολίτες για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα τα στελέχη της Κουμουνδούρου προσπαθούν να ηρεμήσουν τις αγορές από την νευρικότητα που έδειξαν τις τελευταίες ημέρες μετά την ανακοίνωση για την εκλογή του προέδρου. 

Ο Νίκος Παππάς, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας στην Ιταλική εφημερίδα La Stampa  τόνισε ότι το κόμμα του δεν θα προβεί σε μονομερείς κινήσεις όσον αφορά την οικονομία.  

«Δεν πρόκειται να λάβουμε μονομερείς αποφάσεις στην Ευρώπη και θα διατηρήσουμε σε τάξη τη δημόσια οικονομία» είπε και  πρόσθεσε  ότι «το ελληνικό κράτος θα δαπανά μόνον τα χρήματα που θα καταφέρνει να εισπράττει» και ότι «θα ξεκινήσει διαπραγμάτευση με την Ευρώπη.