Οι πιθανότητες είναι εναντίον του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την εκλογή νέου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, σημειώνει σε δημοσίευμά του το Reuters.

Όπως αναφέρεται, πείθοντας μόνο λίγους βουλευτές της αντιπολίτευσης να «επαναστατήσουν» μπορεί ο ίδιος να κερδίσει την κοινοβουλευτική ψηφοφορία και να αποφευχθεί μια πιθανή πολιτική κρίση.

Ωστόσο, οι αναλυτές στο πρακτορείο προειδοποιούν ότι οι αριθμοί θα μπορούσαν να αλλάξουν γρήγορα, καθώς ο πρωθυπουργός προσπαθεί να κερδίσει αρκετή υποστήριξη για τον υποψήφιο της κυβέρνησης σε μια ψηφοφορία με τρία στάδια για τον Πρόεδρο στις 17 Δεκεμβρίου.

«Ο κ. Σαμαράς επέσπευσε την ψηφοφορία περίπου δύο μήνες παίρνοντας το ρίσκο καθώς η απόρριψη του υποψηφίου του θα οδηγήσει σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Ο έλληνας πρωθυπουργός χρειάζεται 180 ψήφους από τις 300 έδρες, αλλά έχει την εγγυημένη υποστήριξη μόνο των 155 βουλευτών από τα κυβερνητικά έδρανα. Τόσο ο ίδιος όσο και ο Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, φλερτάρουν με τους ανεξάρτητους βουλευτές για τις υπόλοιπες 25 ψήφους».

«Ακόμη και αν ο Σαμαράς κερδίζει κάθε ανεξάρτητο βουλευτή, που είναι απίθανο, δεδομένου ότι ορισμένοι έχουν δημοσίως υποσχεθεί να καταψηφίσουν τον υποψήφιο της κυβέρνησης, θα εξακολουθεί να του λείπει μία ψήφος», αναφέρει το πρακτορείο.