current views are: 2

11 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση09:57

Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπεται για τη λίστα Λαγκάρντ ο Παπακωνσταντίνου

Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπεται ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Δημοσίευση 09:57’
αρθρο-newpost

Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπεται ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπεται ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έπειτα από απόφαση του αρμόδιου ειδικού συμβουλίου του Αρείου Πάγου. Αποπείρα απιστίας και νόθευση εγγράφου είναι οι κατηγορίες που βαρύνουν τον κ. Παπακωνσταντίνου. Ωστόσο, απαλλάσσεται από το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσονται του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας τα τρία συγγενικά του πρόσωπα. Η ημερομηνία της σύγκλησης του ειδικού δικαστηρίου δεν έχει οριστεί ακόμη. 

Την παραπομπή του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου σε Ειδικό Δικαστήριο είχε εξάλλου εισηγηθεί με πρόταση του στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Βασίλης Πλιώτας, μετά το τέλος της ανάκρισης από τον αρεοπαγίτη ειδικό ανακριτή Ιωσήφ Καλαγανίδη.

Ο κ. Πλιώτας είχε ζητήσει την παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για δύο κακουργήματα αυτά της απιστίας στην υπηρεσία και της νόθευσης εγγράφου και για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος ενώ ζητούσε την παραπομπή και των συγγενών του Ελένης Παπακωνσταντίνου, Συμεών Σικαρίδη και Ανδρέα Ρωσσώνη ως συμμέτοχων.

Τον τελευταίο λόγο όμως είχε το ειδικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου για το αν και ποιοι θα καθίσουν τελικά στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου και απεφάνθη σήμερα. 

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός έχει ήδη απολογηθεί και έχει αφεθή ελεύθερος με εγγύηση 30.000 ευρώ και την εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του μία φορά το μήνα.

Στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ είχαν προκύψει και άλλοι κατηγορούμενοι, ενώ σε απολογία τον Σεπτέμβριο είχαν κληθεί  οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης και Ιωάννης Καπελέρης σε βάρος των οποίων έχει ασκηθεί δίωξη για απιστία στην υπηρεσία.


σχετικα αρθρα