Με τον Αντικαγκελάριο και Υπουργό Οικονομίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και Πρόεδρο του SPD, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, συναντήθηκε στο Βερολίνο, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη γερμανική πρωτεύουσα, προσκεκλημένος του Γερμανού ομολόγου του.

Οι κ.κ. Βενιζέλος και Γκάμπριελ συζήτησαν για όλο το φάσμα της διμερούς οικονομικής, εμπορικής και ενεργειακής συνεργασίας, με έμφαση στα ζητήματα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των καινοτόμων επιχειρήσεων, και συμφώνησαν να συνεχιστούν οι προετοιμασίες για τις εκατέρωθεν επιχειρηματικές αποστολές.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον κ. Γκάμπριελ για το πώς διαμορφώνεται το θεσμικό πλαίσιο των εξελίξεων στην Ελλάδα ενόψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Υπό την ιδιότητα του κ. Γκάμπριελ ως Προέδρου του SPD, o κ. Βενιζέλος του ζήτησε να στηρίξει κοινοβουλευτικά την απόφαση της Ομοσπονδιακής Βουλής για τη δίμηνη παράταση του ισχύοντος προγράμματος και τη μετάβαση στο καθεστώς της προληπτικής πιστωτικής γραμμής.