current views are: 1

11 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση14:01

Κουίκ: Ετοιμαζόμαστε για πρόωρες εκλογές

Την άποψη ότι δεν θα εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, εξέφρασε ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ.

Δημοσίευση 14:01’
αρθρο-newpost

Την άποψη ότι δεν θα εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, εξέφρασε ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ.

Την άποψη ότι δεν θα εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, εξέφρασε ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, να μην προχωρήσει στην τρίτη ψηφοφορία, εάν διαπιστώσει ότι είναι αδύνατο να εξασφαλιστεί η πλειοψηφία των 180 βουλευτών, και να προκηρύξει πρόωρες εθνικές εκλογές γρηγορότερα.

Σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Κουίκ δήλωσε βέβαιος ότι οι ΑΝΕΛ θα είναι στην επόμενη Βουλή. Εκτίμησε ότι μετά τις εκλογές θα σχηματιστεί πολυκομματική κυβέρνηση, εθνικού σκοπού και όχι δικομματική.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα συμμετάσχουν σε αυτή την κυβέρνηση, εφόσον γίνουν αποδεκτές οι θέσεις που βάζουν για τα εθνικά και άλλα ζητήματα. Ως προς το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη είπε ότι είναι «το πιο συστημικό κόμμα» και δεν υπάρχει περίπτωση να συμμετέχουν οι ΑΝΕΛ σε κυβερνητικό σχήμα στο οποίο θα συμμετέχει και το «Ποτάμι».

Ο κ. Κουίκ επισήμανε ότι οι ΑΝΕΛ κινούνται σε εντατικούς ρυθμούς προεκλογικής προετοιμασίας για πρόωρες εθνικές εκλογές και είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες κατάρτισης των ψηφοδελτίων.


σχετικα αρθρα