current views are: 2

11 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση15:13

Συνεργάτες Βενιζέλου για Παπανδρέου: «Είναι νωπές οι μνήμες»

Σε δύο στρατόπεδα έχουν χωριστεί τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ με το κλίμα να είναι εκρηκκτικό μετά και την παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου. 

Δημοσίευση 15:13’
αρθρο-newpost

Σε δύο στρατόπεδα έχουν χωριστεί τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ με το κλίμα να είναι εκρηκκτικό μετά και την παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου. 

Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος 

Σε δύο στρατόπεδα έχουν χωριστεί τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ με το κλίμα να είναι εκρηκκτικό μετά και την παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου. Η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού βρήκε τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο εξωτερικό όπου έχει συναντήσεις. Ο ίδιος δε θέλησε να σχολιάσει τη δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου. Συνεργάτες του όμως μιλώντας σε δημοσιογράφους είπαν  «Με την δήλωση αυτή ο κύριος Παπανδρέου είναι σαν να θέτει τον εαυτό του στην διάθεση των γεγονότων για να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Δεν διαβλέπουμε κάποια ανταπόκριση. Όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας και οι μνήμες είναι πολύ νωπές».

Το newpost εδώ και καιρό έχει γράψει πως οι δρόμοι Βενιζέλου Παπανδρέου έχουν χωρίσει οριστικά. Αυτό θα επιβεβαιωθεί και τυπικά με την ίδρυση κόμματος από το Γιώργο Παπανδρέου χωρίς πάντως να διαφαίνεται διάθεση από τον κύριο Βενιζέλο να διαγράψει τον πρώην πρωθυπουργό από το ΠΑΣΟΚ.

Κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών σχολίασαν και τα δημοσιεύματα περί εξόδου της χώρας μας από το ευρώ  «Αυτά τα σενάρια είναι εκτός εποχής . Το θέμα δεν είναι να βγει η Ελλάδα από το ευρω αλλά το ενδεχόμενο να πτωχεύσει μέσα στο ευρω. Τον έλληνα πολίτη τον ενδιαφέρει αν λειτουργεί η οικονομία» ανέφεραν.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου έλεγαν «Το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη  επιδιώκει και επιθυμεί να βγει πρόεδρος Δημοκρατίας. Σε περίπτωση που οδηγηθούμε σε εκλογές και επιλεγεί μια άλλη στρατηγική  ο ελληνικός λαός κινδυνεύει να ζήσει μια πολύ δυσάρεστη  εμπειρία. Δεν μπορεί κάποιοι να φέρουν το βάρος της αλήθειας και κάποιοι άλλοι την ελευθεριότητα του ψέματος. Οι εκλογές θα κριθούν προεκλογικά και όχι με βάση τις δημοσκοπήσεις που υπάρχουν σήμερα».  

Στο παπανδρεϊκό στρατόπεδο από την άλλη όπως έγραψε νωρίτερα το newpost αρκετοί βουλευτές και στελέχη- μεταξύ των οποίων ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο Θάνος Μωραΐτης και ο Γιώργος Πεταλωτής- εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να μην συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες εκλογές.

Ο κ. Σαχινίδης φέρεται να έχει πει ότι εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να μην συμμετέχει στις επερχόμενες εκλογές όποτε και αν γίνουν αυτές. Μάλιστα θεωρεί ότι οδηγούν το ΠΑΣΟΚ κάποια στελέχη προς τη Νέα Δημοκρατία.

Ερωτηθείς ο κ. Μωραΐτης δεν δέχθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες σχετικά με την δική του παρουσία στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και δήλωσε στο newpost: «Κάνετε υπομονή λίγη ώρα και θα έχετε πολύ σοβαρότερα θέματα με τα οποία θα ασχοληθείτε. Αναμένονται πρωτοβουλίες από τον κ. Παπανδρέου».


σχετικα αρθρα