Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη σχετικά με την ναυτική τραγωδία του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Norman Atlantic.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για τη δραματική μείωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών/οχηματαγωγών πλοίων κατά τους χειμερινούς μήνες. 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου, επικαλείται μαρτυρίες διασωθέντων για την έλλειψη επαρκούς ναυτεργατικού προσωπικού, συμπεριλαμβανομένου και του  ξενοδοχειακού, που- όπως αναφέρει- μπορεί να αποβεί μοιραία σε περίπτωση κινδύνου, όπως αυτό  του Norman Atlantic. Παράλληλα, κατηγορεί τον υπουργό Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ότι συσκότισε ακόμη περισσότερο τα πράγματα, προσπαθώντας να αποσύσει τις τεράστιες ευθύνες της συγκυβέρνησης. 

Απαντώντας ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επεσήμανε ότι όποιος επιχειρεί να χρησιμοποιήσει το τραγικό δυστύχημα για να δημιουργήσει πρόσκαιρες πολιτικές εντυπώσεις θα πρέπει να απολογηθεί στη μνήμη των θυμάτων και στην προσπάθεια των διασωστών που έδωσαν ηρωική μάχη.

Όσον αφορά στα ερωτήματα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βαρβιτσιώτης σχολιάζει πως με αυτά αποκαλύπτεται, το μέγεθος της άγνοιας των στελεχών του για τη νομοθεσία και πρακτική, που διέπουν τις διεθνείς θαλάσσιες μεταφορές.