«Eίναι ξεκάθαρο πλέον ότι οι 180 βουλευτές δεν υπάρχουν. Πιστεύω ότι δεν θα πάμε με την επιλογή του κ. Δήμα μέχρι την τελευταία ψηφοφορία» εκτίμησε σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά Fm, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

Όπως εξήγησε, θεωρώ ότι μετά τη δεύτερη ψηφοφορία που απαιτεί 200 βουλευτές, από τη στιγμή που δεν θα πάρει η κυβέρνηση ούτε 160, θα προσπαθήσουν να κάνουν κάτι άλλο είτε αυτό σημαίνει παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου και πρόταση από την πλευρά της τρόικας να σώσουν ό,τι μπορούν, με την έννοια να συνεχίσουν αυτή την πολιτική και να περάσουν τα δύο νέα μνημόνια ή με κάποιο άλλο πρόσωπο το οποίο θεωρούν ότι μπορούν να οδηγήσουν σε παραπάνω ψήφους.

Όμως τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Εδώ πρέπει να επιλεγεί ποια πολιτική θα συνεχίσουμε. Η μία πολιτική είναι η πολιτική των δύο νέων μνημονίων, ένα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ένα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που σημαίνουν φορολογία στην περιουσία είτε αλλαγή πολιτικής. Αλλαγή πολιτικής σημαίνει ότι λέμε «όχι» σε αυτά τα νέα μέτρα, «όχι» στη φορολογία της περιουσίας των Ελλήνων και στη δήμευση της ιδιωτικής περιουσίας, «όχι» στις νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, «όχι» στη βαριά φορολογία που οδηγεί στην ύφεση και στα λουκέτα, μια νέα πολιτική την οποία μπορεί να κάνει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας που δεν θα έχει υπογράψει τα συμβόλαια που έχουν υπογράψει ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος».

«Μιλάω για τους ανεξάρτητους βουλευτές. Θα πρέπει ο ελληνικός λαός να αποφασίσει ποιοι είναι οι εκπρόσωποί του, θα πρέπει να αποφασίσει ποια πολιτική θέλει και εμείς πιστεύουμε ξεκάθαρα ότι ανεξαρτήτως προσώπων το θέμα είναι να αλλάξει η πολιτική αυτή. Ανέβασα σήμερα το πρωί στο Facebook μία ομιλία του κ. Δήμα, δύο μήνες πριν γίνει υπουργός του κ. Παπαδήμου, όπου έλεγε ακριβώς αυτά, ότι η πολιτική βαριάς φορολόγησης οδηγεί σε ύφεση, οδηγεί σε λουκέτα, ότι είναι λάθος πολιτική, τότε που έλεγε το «λάθος φάρμακο» ο κ. Σαμαράς.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει, η ελληνική οικονομία δεν αντέχει, 340 δισεκατομμύρια δεν πρόκειται να τα πληρώσουμε ποτέ και σε κανέναν, δεν είναι βιώσιμο το χρέος αυτό» πρόσθεσε. 

Συνεχίζοντας την επίθεση στον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανέφερε ότι «Ο κ. Δήμας ήταν από τους πρωτεργάτες αυτής της πολιτικής. Ως υπουργός της κυβέρνησης Παπαδήμου υπέγραψε τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και εν συνεχεία τις ψήφισε και χάραξε την πολιτική αυτή ως υπουργός Εξωτερικών σε συνεργασία με την τρόικα. Ο κ. Δήμας λοιπόν είναι το χαρακτηριστικό παράδειγμα του Προέδρου της Δημοκρατίας όπου εκπροσωπεί τη συνέχιση της πολιτικής της ύφεσης, των μνημονίων και της υποταγής στη γερμανική κατοχή.

Μπορούμε να συμφωνήσουμε, να σεβαστούμε την κρίση που υπάρχει στον ελληνικό λαό και να κάνουμε έντιμες εκλογές με χρόνο διαφήμισης στα κρατικά και ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης - που θα τον αναλάβει ο κρατικός προϋπολογισμός, όπως τον αναλαμβάνει - αλλά ίσα κατανεμημένος και να πούμε ότι θα σταματήσει αυτό το φαινόμενο που ο καθένας να βγάζει από 20 - 30 χιλιάδες ευρώ φυλλάδια και να τρέχει στον ελληνικό λαό και την ώρα που πεινούν συνάνθρωποί μας ή λιποθυμούν παιδάκια, εμείς να κάνουμε εκλογές με έξοδα. Θα το εκτιμήσει περισσότερο και ο ελληνικός λαός αυτό.

Σε 20 ημέρες μπορούμε να έχουμε κυβέρνηση, η οποία έντιμα θα πει από πριν τι θα κάνει και θα ξεκινήσει μια νέα πορεία για τη χώρα. Επειδή ακούω διάφορες απίστευτες κινδυνολογίες, έχουν τρελαθεί, ο ένας λέει ότι θα πτωχεύσει η χώρα, οι άλλοι λένε ότι θα μας βγάλουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι άλλοι ότι θα μας βγάλουν από το ΝΑΤΟ, οι άλλοι ότι θα μας βγάλουν από τον κόσμο, αυτά δεν υπάρχουν».