Τις πρώτες του δημόσιες εμφανίσεις ως υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε ο Σταύρος Δήμας.

Ο έμπειρος πολιτικός χθες μίλησε σε παρουσίαση βιβλίου του δημοσιογράφου Νίκου Γερακάρη όπου και έκανε αναδρομή στα φοιτητικά του χρόνια, υπενθυμίζοντας ότι ξεκίνησε την πολιτική του διαδρομή από τον χώρο του κέντρου.

Μάλιστα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους δεσμούς που είχε με το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, τον αείμνηστο Μιχάλη Παπαγιαννάκη ο οποίος, όπως είπε, ήταν μέλος της ΕΔΑ: 

«Ο Γιάννης ο Τζανετάκος ήταν σε αυτό που λέγαμε τότε Ενωση Κέντρου, ο Γιάννης ο Παπαγιαννάκης ήταν τότε στην ΕΔΑ, με τον οποίο είχαμε κάνει τότε απεργία πείνας. Και με τον οποίο συμπλεύσαμε μετά στα θέματα Περιβάλλοντος. Εγώ ήμουν σε ένα ανεξάρτητο στο χώρο του κέντρου για όσους δεν γνωρίζουν».

Δήλωση έκανε ο Σταύρος Δήμας εξάλλου και στον τηλεοπτικό σταθμό Μega την ώρα που έμπαινε στο γραφείο του. Ο υποψήφιος Πρόεδρος, αφού αναφέρθηκε στο... οικολογικό αυτοκίνητο του, εμφανίστηκε με αισιόδοξος ότι θα κερδίσει το στοίχημα της προεδρικής εκλογής: 

«Είναι μικρό αυτοκίνητο πρακτικό και οικονομικό. Σήμερα είναι καλύτερο να περπατάει κανείς ή να παίρνει τα μέσα. Χθες ήρθα στο γραφείο με ταξί. Ο ταξιτζής μου είπε: “κοιτάξτε να κερδίσετε γιατί έχω στοιχηματίσει σε εσάς. Και τον διαβεβαίωσα ότι θα κερδίσω"».