«Οι ψήφοι των βουλευτών μας δεν είναι κουκιά», επεσήμανε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας σε συγκέντρωση για την επέτειο της μάχης της Καρδίτσας το 1948.

«Ο λαός δεν πρέπει να είναι σε αναμονή για τις ψηφοφορίες στη Βουλή αν θα τους βγουν τα κουκιά, η κυβέρνηση τα 180 για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να μην γίνουν εκλογές και η αξιωματική αντιπολίτευση τα 121 για να μην εκλεγεί και να γίνουν εκλογές, έως την 1η του Φλεβάρη, που φαίνεται το πιο πιθανό. Χρειάζεται τώρα λαϊκή παρέμβαση, δυνατό ΚΚΕ, γιατί είτε η σημερινή κυβέρνηση πάρει μια παράταση ζωής είτε υπάρξει κυβερνητική εναλλαγή με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, είναι πλέον φανερό ότι θα είναι εδώ οι δανειστές, οι εφαρμοστικοί νόμοι, τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ, το κεφάλαιο, πρώτα από όλα» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας. 

Αναφερόμενος στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, προσθέτοντας στην ομιλία του, ότι οι ψήφοι των βουλευτών του ΚΚΕ που δεν θα ψηφίσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν είναι κουκιά και δεν μπαίνουν σε κανένα πολιτικό σακούλι ούτε των μεν ούτε των δε.

Γιατί οι βουλευτές του ΚΚΕ, διευκρίνισε, στέκονται απέναντι στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς, με τη δράση τους υπηρετούν την ανάγκη για άμεση παρέμβαση και κινητοποίηση του λαού στις εξελίξεις, και πρόσθεσε:

«Λένε καθαρά λόγια, έχουν συνεπή στάση. Δεν είναι τη μια μέρα με το λαό και τα προβλήματά του και την άλλη σε συνομιλίες με τον ΣΕΒ, τον Σόιμπλε ή τη Λαγκάρντ, τον Πάπα ή τον Γιούνκερ, όπως άλλοι».

Ο κ. Κουτσούμπας, στη συνέχεια υπογράμμισε ότι η επίσπευση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας πραγματοποιείται την ίδια στιγμή που κλιμακώνεται η αντιλαϊκή επίθεση, την ίδια στιγμή που έχουν δρομολογηθεί νέα μέτρα ενάντια στο λαϊκό εισόδημα και ιδιαίτερα ενάντια στην κοινωνική ασφάλιση, κάνοντας στην κυριολεξία άπιαστο όνειρο το δικαίωμα στη σύνταξη, στην ασφάλιση, για χιλιάδες εργαζόμενους, ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους νεότερης ηλικίας.