current views are: 1

12 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση05:26

Ο Γιώργος τρομάζει τον Βενιζέλο και ανησυχεί την Κουμουνδούρου

Η χθεσινή δήλωση- παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου, με την οποία προαναγγέλλει την «ολική του επαναφορά» ήταν αναμφίβολα η είδηση της ημέρας.

Δημοσίευση 05:26’
αρθρο-newpost

Η χθεσινή δήλωση- παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου, με την οποία προαναγγέλλει την «ολική του επαναφορά» ήταν αναμφίβολα η είδηση της ημέρας.

Γράφει ο Τάκης Χατζής  

Η χθεσινή δήλωση- παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου, με την οποία προαναγγέλλει την «ολική του επαναφορά» ήταν αναμφίβολα η είδηση της ημέρας. Μια είδηση που προκάλεσε ισχυρούς κλυδωνισμούς στη Χαριλάου Τρικούπη και αναταράξεις στην Κουμουνδούρου- όχι γιατί φοβήθηκαν μήπως και η Θεοδώρα Τζάκρη εγκαταλείψει τον ΣΥΡΙΖΑ για να επιστρέψει υπό τη σκέπη του ηγέτη που λάτρεψε.  

Στη Χ. Τρικούπη, οι πιστοί του Ευάγγελου Βενιζέλου κεραυνοβολήθηκαν! Αν και είχαν πληροφορηθεί τις συνεδριάσεις του Γιώργου Παπανδρέου με κλειστή ομάδα συνεργατών, δεν περίμεναν ότι θα προανήγγειλε την ίδρυση νέου κόμματος αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας. Εκτιμούσαν ότι δεν θα το επιχειρούσε μετά από κάποια… σουαρέ με τους Φίλιππο Σαχινίδη, Θάνο Μωραΐτη,  Ρεγγίνα Βάρτζελη, Γιώργο Πεταλωτή, Γιώργο Ελενόπουλο και Γιώργο Πετρουλάκη. 

Προφανώς δεν γνώριζαν ότι ο Γιώργος έχει τηλεφωνήσει και σε άλλους και τους έχει ζητήσει να συναντηθούν κατ ιδίαν. Και- το κυριότερο- ότι οι υποστηρικτές του, εδώ και πολλές μέρες, έχουν κάνει το τηλέφωνο… σκουλαρίκι, επικοινωνώντας με στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δεν συμπαρατάχθηκαν με τον  Βενιζέλο, προκειμένου να τους ενημερώσουν ότι περιμένουν κίνηση από τον Γ. Παπανδρέου και καλώντας τους να είναι σε εγρήγορση.  

Όλες οι «φυλές» του ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν ότι αν πάρει σάρκα και οστά η απειλή του Γιώργου, το κόμμα του Ευ. Βενιζέλου θα κινδυνεύσει να βρεθεί εκτός Βουλής! Οι δημοσκοπήσεις φέρνουν τον Παπανδρέου να κερδίζει υπερδιπλάσιο ποσοστό από τον Βενιζέλο και οι παπανδρεϊκοί φτάνουν να  μιλάνε για διψήφιο νούμερο! Οι συνεργάτες του Βενιζέλου γνωρίζουν επίσης ότι ο Γιώργος θα διεκδικήσει το ΠΑΣΟΚ, που το θεωρεί κάτι σαν… οικογενειακή ιδιοκτησία. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι στελέχη του στενού του (Παπανδρέου) περιβάλλοντος επιχειρηματολογούν  εναντίον της αλλαγής ονόματος του ΠΑΣΟΚ.  

Στην Κουμουνδούρου από την άλλη πλευρά, ανησυχούν γιατί γνωρίζουν ότι το άλμα του ΣΥΡΙΖΑ στα ποσοστά, εν πολλοίς οφείλεται στη μαζική μετακίνηση στελεχών και ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Με τον Βενιζέλο η μετοίκηση φαινόταν οριστική. Με τον Παπανδρέου να επιστρέφει, όλα είναι ανοιχτά. Για πολλούς νεο- ΣΥΡΙΖΑίους που όλοι γνωρίζουν ότι παραμένουν παπανδρεϊκοί ως το μεδούλι.  

Η πρωτοβουλία του Γιώργου θα επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι εύκολο κανείς να υπολογίσει πόσο ακριβώς θα επηρεάσει, αλλά δεν είναι καιροί για απώλειες…  

ΥΓ: Δεν ευλογούμε τα γένια μας, αλλά εμείς (ως Newpost) σας είχαμε ενημερώσει για τις επόμενες κινήσεις του Γιώργου από τις 25 Οκτωβρίου όταν γράφαμε «Με δικό του κόμμα στις προσεχείς εκλογές ο Γιώργος Παπανδρέου!»

 


σχετικα αρθρα