Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου  

Για ωμό εκβιασμό και δημιουργία κλίματος αναταραχής που στόχο έχει να αποτρέψει τις πρόωρες εκλογές κάνουν λόγο στον ΣΥΡΙΖΑ. Λίγες μόνο ώρες μετά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και την επισήμανση του Αλέξη Τσίπρα ότι θα υπάρξει νοσηρό κλίμα μέχρι τις εκλογές με πιέσεις από το εσωτερικό και το εξωτερικό τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είδαν στην Βουλή τον πρωθυπουργό να ανεβάζει τους τόνους λέγοντας ότι μέχρι τον Φεβρουάριο όλα   θα είναι στον αέρα. 

«Εμείς λέγαμε στην Πολιτική Γραμματεία και κάναμε την εκτίμηση ότι δε θα ασκηθεί πίεση μόνο στους βουλευτές, αλλά θα ασκηθεί πίεση και στην κοινωνία είπε ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Βίτσας. Όμως η κοινωνία ξέρει. Και ξέρει ότι η συνέχιση αυτής της πολιτικής έχει 19 προαπαιτούμενα. Έχει διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος πλήρως. Έχει περικοπές των συντάξεων. Έχει αφαίρεση των επικουρικών συντάξεων. Έχει ομαδικές απολύσεις. Έχει ξεπούλημα των αεροδρομίων και των λιμανιών. Έχει δηλαδή μια ζοφερή πραγματικότητα που έρχεται να επικαθίσει στην υπάρχουσα ζοφερή πραγματικότητα.» 

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου ισχυρίζονται ότι μέρα με την ημέρα  και όσο η κυβέρνηση θα βλέπει ότι δεν τις βγαίνουν τα νούμερα τα σενάρια τρομολαγνίας θα κορυφώνονται. « Μέχρι και την τελευταία ψηφοφορία θα ζήσουμε το σενάριο της καμένης γης. Ότι δηλαδή εάν δεν εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας η χώρα θα πάει σε εκλογές και με την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα  θα βγει χρεοκοπημένη από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θεωρούμε ότι τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα από το 2012 που και τότε είχε καλλιεργηθεί από ένα παρ όμοιο κλίμα « έλεγαν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. 

Προκειμένου να αντιμετωπίσουν την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης και κάποια  δημοσιεύματα του ελληνικού και ξένου τύπου τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφάσισαν να προσεγγίσουν τους πολίτες μέσα από τις περιφερειακές συνδιασκέψεις αλλά και μέσα από περιοδείες που κάνουν τα κορυφαία στελέχη. Η λογική που επικρατεί στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι « αφήστε τους να λένε εκλαϊκεύστε το οικονομικό μας πρόγραμμα . Θα δούμε και θα ακούσουμε πολλά προβοκατόρικα σενάρια. Όσοι τα δημιουργού ξεχνούν ότι πλέον  ο κόσμος τα καταλαβαίνει και αντιδρά». 

Ο  Δημ. Βίτσας σχολιάζοντας την τακτική Σαμαρά σε ότι αφορά τα διλήμματα που θέτει στους βουλευτές είπε «Η επιχειρηματολογία του κ. Σαμαρά είναι η κινδυνολογία από την μία μεριά και η πίεση ή αν θέλετε ο χαμηλού επιπέδου εκβιασμός από την άλλη. Ή θα παρατείνετε την Κοινοβουλευτική σας θητεία δηλαδή θα μείνετε και άλλους μήνες βουλευτές και αυτό είναι υπεράνω όλων ή αν δεν ψηφίζετε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πάμε σε εκλογές, πιθανά να την χάσετε. Αυτό λέει.»