«Θα πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας» τόνισε η Μαρία Σπυράκη μιλώντας σε εκπροσώπους νεολαίων του Ευρωπαϊκού Λαικού Κόμματος.

«Ελπίζω ότι η αντιπολίτευση στην Ελλάδα και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, θα καταλάβει ότι κανένας στην Ευρώπη δεν περιμένει από τους  Έλληνες πολιτικούς να σκεφτούν για το πώς επιθυμούν να μειωθεί περαιτέρω το χρέος», τόνισε η ευρβωουλευτής ΝΔ, η οποία χαιρέτησε την πρωτοβουλία της ΟΝΝΕΔ να φιλοξενήσει στην Αθήνα τη Σύνοδο των Νεολαιών του Ε.Λ.Κ και επεσήμανε ότι ούτε η Ελλάδα ούτε η Ευρώπη έχει την πολυτέλεια να χάσει και άλλο χρόνο. 

«Στην Ευρώπη πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που επενδύεται δημόσιο χρήμα. Χρειαζόμαστε καινοτόμα χρηματοδοτικά προγράμματα. Το γεγονός ότι το σχέδιο Γιούνκερ επικεντρώνεται στην προώθηση των ιδιωτικών κεφαλαίων  αντί να ξοδεύεται  το δημόσιο χρήμα , είναι ήδη ένα πολύ θετικό βήμα. Η ανάπτυξη πρέπει να βασίζεται στις ιδιωτικές επενδύσεις, και δεν θα πρέπει να βασίζεται σε νέο χρέος», τόνισε και κατέληξε:

«Η μόνη βάση της συζήτησης είναι η  συμφωνία που επιτεύχθηκε από τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Eurogroup του Νοεμβρίου 2012 και η οποία προβλέπει συγκεκριμένα μέτρα για τη διευκόλυνση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους».