Τη μαργαρίτα μαδούν στην ΝΔ, αναζητώντας το πολιτικά αποδοτικότερο χρονικό σημείο για να παρουσιάσουν την επικαιροποιημένη πρότασή τους για την Οικονομία. Όλα δείχνουν να είναι ρευστά για το αποκαλούμενο «Ζάππειο 2» παρ’ ότι οι επιτελείς του Αντώνη Σαμαρά δηλώνουν ότι στην πρόταση έχουν μπει ακόμη και οι τελευταίες πινελιές.

Ωστόσο, η ηγεσία της Συγγρού προσπαθεί να προσδιορίσει με ακρίβεια τα πολιτικά οφέλη που θα προκύψουν από το Ζάππειο 2, ώστε να τα κεφαλαιοποιήσει στην πορεία στον ευρύτερο δυνατό βαθμό. Γι’ αυτό και οι επιτελείς του Σαμαρά εκτιμούν ότι θα μπορούσε ενδεχομένως να αποτελέσει καίριο πολιτικό πλήγμα στην κυβέρνηση η παρουσίαση ενός ουσιώδους και εφαρμόσιμου πλαισίου προτάσεων για την Οικονομία, μετά την παρουσίαση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.

Ο αντίλογος έρχεται από την άλλη πλευρά των εσωκομματικών στρατοπέδων στην ΝΔ που σημειώνουν ότι, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, οι προτάσεις της ΝΔ θα έχουν καταγραφει και οποιαδήποτε κατοπινή αντιγραφή τους από την κυβέρνηση, θα αποτελέσει απλώς κακέκτυπο. Σε κάθε περίπτωση, από μία τέτοια εξέλιξη, η ΝΔ μόνο όφελος μπορεί να έχει.

Για την ώρα πάντως, οι επιτελείς της οικονομικής ομάδας της ΝΔ έχουν σαφή εντολή να είναι πλήρως προετοιμασμένοι μέχρι το αργότερο στις 9 Μαΐου, ημερομηνία που θεωρείται και η επικρατέστερη για την παρουσίαση του Ζαππείου 2, αν και παραμένουν στις επάλξεις για την πιθανότητα η ημερομηνία να μετακινηθεί νωρίτερα ή ακόμη και αργότερα από τις 15 Μαΐου, οπότε και αναμένεται να παρουσιαστεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της κυβέρνησης.

Ωστόσο, μετά από τετραήμερη αδρανεια, σήμερα αναμένεται να πάρουν φωτιά οι μηχανές στην Συγγρού.

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει προγραμματίσει σειρά συσκέψεων και επφών με τους επιτελείς του, προκειμένου να αποκτήσει πλήρη και σαφή εικόνα της κατάστασης και να προχωρήσει στην λήψη της τελεικής απόφασης για την παρουσίαση του Ζαππείου 2 και κριτήρια αμιγώς πολιτικά.