Να απαντήσει στα όσα του καταμαρτυρούν και –εμμέσως του χρεώνουν- από την Συγγρού προσπαθεί ο Γιώργος Αλογοσκούφης. Ο πρώην Τσάρος μάλιστα δε διστάζει να κάνει λόγο –έστω και προκεκαλυμμένα- για ανεύθυνη στάση της ΝΔ, ως προς τις επιλογές της κυβέρνησης Καραμανλή αναφορικά με την οικονομική πολιτική που ακολουθήθηκε και ιδιαίτερα ως προς την απογραφή. Με άρθρο του στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Ελεύθερος» ο κ. Αλογοσκούφης υπεραμύνεται της πολιτικής επιλογής και –όπως λέει- προεκλογικής δέσμευσης της κυβέρνησης Καραμανλή για απογραφή σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι επρόκειτο για αίτημα της Eurostat από το 2002 και ως εκ τούτου «Ήταν πράξη εθνικής ευθύνης για το λόγο αυτό είχαμε δεσμευτεί και προεκλογικά.

Οποιαδήποτε άλλη πολιτική θα ήταν εθνικά επιζήμια και θα άγγιζε τα όρια της εξαπάτησης. Η  οικονομική πολιτική που ακολουθήθηκε το διάστημα 2004-2007 ήταν η αναγκαία για να μειωθεί το έλλειμμα και το χρέος και την ίδια στιγμή να παραμείνει η ανάπτυξη σε υψηλά επίπεδα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ταυτόχρονα μειώθηκε και η ανεργία κάτω από 10%. Με την πολιτική αυτή βγήκαμε από την επιτήρηση και κερδίσαμε και τις εκλογές του 2007».

Παρά τις εξηγήσεις που δίνει ως προς την οικονομική πολιτική που ακολουθήθηκε επί Καραμανλή πάντως, ο κ. Αλογοκούφης εμφανίζεται πρόθυμος να ρίξει κι άλλο νερό στο μύλο της εσωστρέφειας στην ΝΔ. «Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη της αυτοκριτικής  όμως με τον τρόπο που γίνεται η Νέα Δημοκρατία αδικεί την ιστορία της.
Έχει έναν δύσκολο δρόμο μπροστά της και το να απαρνιέται την πραγματικότητα, τα πεπραγμένα και το παρελθόν της είναι ένας λάθος δρόμος.

Με την υιοθέτηση της επιχειρηματολογίας  που χρησιμοποιούσε το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση δυστυχώς διευκολύνει να αμαυρωθεί μια ακόμη περίοδο διακυβέρνησής της. Αυτό θα το βρει πολιτικά μπροστά της στο μέλλον» σημειώνει, εμφανιζόμενος να μη φείδεται χαρακτηρισμών για τη συνολική αντιπολιτευτική στάση που διατηρεί σήμερα η Συγγρού: «Η Νέα Δημοκρατία έχει προσφέρει ιστορικά πολλά στη χώρα και ο τόπος σε αυτή τη δύσκολη στιγμή έχει ανάγκη από μια υπεύθυνη Νέα Δημοκρατία».