Γρηγοράκος: Κάνουμε προσπάθεια να κρατήσουμε υψηλά την ποιότητα υγείας

Γρηγοράκος: Κάνουμε προσπάθεια να κρατήσουμε υψηλά την ποιότητα υγείας

Στο εξαιρετικό έργο που επιτελεί το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και το Συντονιστικό Κέντρο Αιμοεπαγρύπνησης (ΣΚΑΕ), σχετικά με την ασφάλεια των μεταγγίσεων, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος.

«Κάνουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να κρατήσουμε υψηλά την ποιότητα υγείας στην Ελλάδα, γιατί το έχει ανάγκη ο τόπος, η χώρα, οι εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας, αλλά και το ίδιο το σύστημα. Όλοι εσείς, που έχετε ένα καταπληκτικό επίπεδο και είστε βαθύτατοι γνώστες του αντικειμένου, σε εσάς η πολιτεία οφείλει πολλά.

Έχετε κάνει μια εξαιρετική δουλειά. Έχετε μειώσει τις λοιμώξεις και τη μετάδοσή τους», επισήμανε ο κ. Γρηγοράκος κατά τον χαιρετισμό του στην 17η Εθνική Συνάντηση για την αιμοεπαγρύπνηση, με τίτλο: «Αιτιολογική Ανάλυση Ανεπιθύμητων Αντιδράσεων και Συμβάντων σχετικά με το Αίμα- Διαχείριση Κινδύνου».

Στόχος της Συνάντησης είναι η ενημέρωση σχετικά με την ασφάλεια των μεταγγίσεων στην Ελλάδα, οι νέοι κίνδυνοι που μπορούν να εμφανιστούν, όπως ο ιός Έμπολα, καθώς και η ανάγκη επαγρύπνησης του ιατρικού κόσμου για την αποφυγή προβλημάτων και για τη διασφάλιση της ποιότητας των μεταγγίσεων.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο