Όλγα Κεφαλογιάννη: Δεν είχα ενημερωθεί για το ΦΠΑ, είναι λάθος μέτρο

Όλγα Κεφαλογιάννη: Δεν είχα ενημερωθεί για το ΦΠΑ, είναι λάθος μέτρο

Δεν είχε ενημερωθεί για το μέτρο αύξησης του ΦΠΑ στην ξενοδοχειακή διαμονή η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, κάνοντας λόγο για «λάθος μέτρο».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι δεν είχε ενημερωθεί για τις προθέσεις της κυβέρνησης, καθώς η όλη διαπραγμάτευση έγινε αποκλειστικά από το οικονομικό επιτελείο.

«Είναι ένα λάθος μέτρο και δεν μιλώ συντεχνιακά», είπε, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να επιδιωχθεί η απόσυρσή του όταν θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Η κυρία Κεφαλογιάννη παραδέχτηκε πως σε περίπτωση που δεν είναι δυνατό να κλείσει η διαπραγμάτευση με τους δανειστές χωρίς την αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό, τότε το μέτρο θα πρέπει να ληφθεί, και το υπουργείο θα αναζητήσει «αντισταθμιστικά μέτρα» ώστε να μην πληγεί η ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος.

Υπογράμμισε πάντως πως ο τουρισμός έχει υπάρξει κλάδος-κλειδί για την οικονομική και δημοσιονομική ανάκαμψη της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια, και συνεπώς η ανάπτυξή του θα έπρεπε να «ενισχυθεί κι όχι να ανακοπεί».

Στο πλαίσιο αυτό, επισήμανε πως οι τουριστικές αφίξεις το 2014 θα ξεπεράσουν τα 21 εκατομμύρια, με επιπλέον 2 εκατομμύρια επισκέπτες από την κρουαζιέρα. Προσέθεσε πως όλα τα στοιχεία για το 2015 δείχνουν συνέχιση της ανοδικής πορείας, επισημαίνοντας όμως πως «όλα εξαρτώνται από το γενικότερο τμήμα».

Η υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε πως «δεν πρέπει σε καμία περίπτωση» η χώρα να πάει σε πρόωρες εκλογές και σημείωσε πως όλες οι πολιτικές παρατάξεις θα πρέπει να κοιτάξουν το εθνικό, κι όχι το κομματική ή το ατομικό συμφέρον.

Εκτίμησε πως στη παρούσα Βουλή υπάρχει η «πλειοψηφία ευθύνης» για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και δήλωσε πως όλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι βρισκόμαστε σε έκτακτες συνθήκες.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο