Την ανάγκη να μην οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές επεσήμανε ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε «θετική εξέλιξη» την επίσπευση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, λέγωντας ωστόσο πως οι εκλογές πρέπει να γίνουν σε δύο χρόνια από τώρα: «Δεν ψηφίζει ο λαός, ψηφίζουν οι βουλευτές. Πρέπει ο κάθε βουλευτής να αναλάβει την ευθύνη και να ψηφίσει για Πρόεδρο». 

«Αν δεν ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι βουλευτές συμπεριφέρονται ανεύθυνα σε έναν λαό που έχει υποστεί θυσίες εδώ και πέντε χρόνια» είπε και προσέθεσε πως το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα έγκειται στην πολιτική αβεβαιότητα και την αστάθεια. 

«Δεν είναι δυνατόν να κουνάμε το δάχτυλο, ο Αλέξης Τσίπρας το κάνει, σε 400 εκατ. πολίτες της ΕΕ και να λέμε ότι δεν σας χρωστάμε, μας χρωστάτε», είπε χαρακτηριστικά. 

Αιχμές άφησε ωστόσο και κατά του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση επιχείρησε να εφαρμόσει τη λογική ΣΥΡΙΖΑ, να σκίσει τα μνημόνια. Υπήρξε προσπάθεια να φύγουμε γρήγορα μπροστά, σε έναν βαθμό αυτό είναι λογικό, η ευθύνη μας σε αυτό τον κόσμο είναι μεγάλη και δεν πρέπει να συρθούμε από αυτούς που σκίζουν τα μνημόνια».

Παράλληλα απέρριψε την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου, λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει κυβέρνηση ειδικού σκοπού. «Οι κυβερνήσεις εκλέγονται από το λαό. Οι σχέσεις της κυβέρνησης με τον λαό δεν έχουν κλονιστεί. Χρειαζόμαστε μία ισχυρή κυβέρνηση», είπε.

Τόνισε παράλληλα πως η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας «είναι μία καλή ευκαιρία ώστε με τους 180 ψήφους να διαμορφωθεί μία νέα πλειοψηφία για να προχωρήσουμε τις αλλαγές που χρειάζονται». 

«Δεν είναι τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ που απασχολούν τον κόσμο» είπε και προσέθεσε:

«Έχω τοποθετηθεί και εγώ, είχα καθαρές προτάσεις και τις έχω. Ωστόσο είναι δύσκολη στιγμή για χώρα και οφείλουμε να δίνουμε μήνυμα και στίγμα στους πολίτες. Δεν πιστεύω ότι κανείς υπονομεύει τη χώρα, πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχουν οι αντίθετες απόψεις αλλά πρέπει να περνούν από διαδικασίες ώστε να βρίσκεται μία λύση». 

Τέλος κάλεσε τον  δημιουργία ενός μεγάλου νέου μετώπου της κεντροαριστεράς. «Εάν υπήρχε ένας τέτοιος χώρος δεν θα είχαμε βρεθεί σε αυτή την περιπέτεια. Να συνταχθούν όλες οι δυνάμεις του χώρου σε ένα εκλογικό μέτωπο» σημείωσε χαρακτηριστικά. 

ΠΑΝ.ΒΕΛ.