«Έχουμε χρέος να μην γυρίσουμε ξανά στην Ελλάδα του κρατισμού» τόνισε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Μιλώντας σε εκδήλωση της ΝΔ στα Τρίκαλα για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της και αναφερόμενος στο δίλημμα της προεδρικής εκλογής είπε:

«Επιστροφή στον κρατισμό και την ανασφάλεια ή συνέχεια σε μια εποχή σταθερότητας, μεταρρυθμίσεων και βιώσιμης ανάπτυξης».

«Μας κόστισε πανάκριβα και έχουμε υποχρέωση να παλέψουμε για να την κρατήσουμε μακριά. Να κρατήσουμε μακριά από το μέλλον της χώρας τους νοσταλγούς μιας εποχής που χρεοκόπησε και έστειλε στους πολίτες το λογαριασμό» είπε συγκεκριμένα.

Παράλληλα, απευθυνόμενος στα μέλη του κοινοβουλίου, επισήμανε πως το μέλλον της χώρας είναι στα χέρια τους.

«Οι βουλευτές όλων των κομμάτων πρέπει να αναλάβουν και αυτοί τις ευθύνες τους. Να αναμετρηθούν με τη συνείδηση τους και να καταλάβουν πως δεν πρέπει να αποφασίσουν αψήφιστα στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Να καταλάβουν, πως εκτός από την 29η Δεκεμβρίου, υπάρχει και η 30η, όπου η χώρα θα κληθεί να ζήσει με τις συνέπειες της απόφασης τους. Να καταλάβουν πως το μέλλον της Ελλάδας είναι στα δικά τους χέρια» τόνισε.

Επιπλέον, αναφέρθηκε σε «συγκεκριμένο σχέδιο 4 σημείων της κυβέρνησης απέναντι στη βουλιμία«, όπως ανέφερε, «του ΣΥΡΙΖΑ για εξουσία» λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Σε λίγες ημέρες μπαίνουμε στο 2015 και για το 2016 είναι προγραμματισμένες συνταγματικά οι εθνικές εκλογές, μιας και ολοκληρώνεται η τετραετία. Τόση βουλιμία για την καρέκλα πια; Τόση υπονόμευση της θέσης της χώρας, για να επισπεύσουν τις εκλογές 1 χρόνο νωρίτερα; Αυτό είναι εξωφρενικό και εθνικά επικίνδυνο. Καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του για ό,τι ακολουθήσει. Απέναντι σε όλο αυτό, η κυβέρνηση πρότεινε ένα συγκεκριμένο, ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο σχέδιο με τέσσερα σημεία για το επόμενο δίμηνο. Έδωσε ένα ξεκάθαρο στίγμα, και καθένας τώρα πρέπει να επιλέξει».