current views are: 6

13 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση07:09

Κυβέρνηση για τους 180: Οι βουλευτές θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη συνείδηση τους

Ψήφο κατά συνείδηση, σταθερότητα και συνέχεια του κυβερνητικού έργου είναι το μήνυμα που θα στείλει το Μέγαρο Μαξίμου προς τους βουλευτές ενόψει της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας την προσεχή Τετάρτη.

Δημοσίευση 07:09’
αρθρο-newpost

Ψήφο κατά συνείδηση, σταθερότητα και συνέχεια του κυβερνητικού έργου είναι το μήνυμα που θα στείλει το Μέγαρο Μαξίμου προς τους βουλευτές ενόψει της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας την προσεχή Τετάρτη.

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Ψήφο κατά συνείδηση, σταθερότητα και συνέχεια του κυβερνητικού έργου είναι το μήνυμα που θα στείλει το Μέγαρο Μαξίμου προς τους βουλευτές ενόψει της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας την προσεχή Τετάρτη.

Το Σαββατοκύριακο που διανύουμε, εκτιμούν στην κυβέρνηση ότι θα λειτουργήσει υπέρ τους, καθώς το σύνολο των βουλευτών έχει επιστρέψει στις περιφέρειες που εκλέγεται και θα βρεθεί αντιμέτωπο με τους πολίτες, οι οποίοι, όπως φαίνεται στις δημοσκοπήσεις δεν επιθυμούν πρόωρες εκλογές.

«Εκεί επί της ουσίας θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη συνείδησή τους, με βάση την οποία θα κληθούν να ψηφίσουν», έλεγε κυβερνητική πηγή στο newpost.gr, αν και εκτιμούσε ότι οι βουλευτές που με την ψήφο τους θα κριθεί η Προεδρική εκλογή, δεν θα δείξουν από την πρώτη ψηφοφορία την πρόθεσή τους, αλλά θα την εκφράσουν μια και καλή ψηφίζοντας στις 29 Δεκεμβρίου.

Το κλίμα που μετέφεραν πάντως βουλευτές της επαρχίας με τους οποίους συνομίλησε το newpost.gr, είναι πως ο κόσμος που συναντούν στις εκδηλώσεις είναι παγωμένος και προβληματισμένος με βάση αυτά που ακούει κυρίως από το εξωτερικό για την πορεία της οικονομίας, αλλά και το τι θα γίνει σε περίπτωση που η χώρα συρθεί, όπως έλεγαν, από τον ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογές και ο Αλέξης Τσίπρας κληθεί να κυβερνήσει μαζί με τα στελέχη του.

Από το Μέγαρο Μαξίμου οι κινήσεις για την προσέλκυση βουλευτών προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός «180» είναι πολύ προσεκτικές και γίνονται στοχευμένα. Ανεξάρτητα κοινοβουλευτικά στελέχη από την κεντροδεξιά και βουλευτές των ΑΝΕΛ είναι οι πρώτοι με τους οποίους συζητούν τα κυβερνητικά στελέχη, δεδομένου ότι τους περισσότερους από αυτούς τους χωρίζει ιδεολογική άβυσσος από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αν αυτοί πεισθούν να ακολουθήσουν στις πρώτες ψηφοφορίες την κυβερνητική επιλογή, τότε τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα για την κυβέρνηση, αν και μέχρι σήμερα δεν είναι ακόμη εμφανές κάτι τέτοιο.

Υπέρ της κυβερνητικής πλειοψηφίας, φαίνεται ότι λειτουργούν και οι αλλοπρόσαλλες δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες τις τελευταίες ημέρες όχι μόνο έχουν μειωθεί, αλλά αντιθέτως πολλαπλασιάστηκαν τρομοκρατώντας την κοινωνία. «Σαν να το κάνουν επίτηδες», έλεγε χαρακτηριστικά κυβερνητικό στέλεχος.

Στον αντίποδα, ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να στείλει μήνυμα σταθερότητας της κυβέρνησης ανεξάρτητα από τις πολιτικές διεργασίες και για αυτό τη Δευτέρα έχει ετοιμάσει ένα «βαρύ» πρόγραμμα συσκέψεων στο Μέγαρο Μαξίμου με τις πολιτικές ηγεσίες όλων των αναπτυξιακών υπουργείων, ενώ όπως φαίνεται από τους συμμετέχοντες, στην πρώτη από τις συναντήσεις αυτές που θα γίνει με τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου, θα συζητηθεί και το θέμα του χρέους.

Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει και η διήμερη επίσκεψη που ξεκινά τη Δευτέρα στην Αθήνα ο νέος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί, καθώς αναμένεται να τοποθετηθεί και αυτός έπειτα από τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ που στήριξε ξεκάθαρα τον κ. Σαμαρά και την κυβέρνηση, εκφράζοντας εμμέσως τους φόβους του για μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ


σχετικα αρθρα