Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Το παιχνίδι του σκύλου και της γάτας παίζουν στο ΠΑΣΟΚ Εσωτερικού και στο ΠΑΣΟΚ Εξωτερικού. Οι δύο πλευρές αντιδρούν με πόλεμο νεύρων που εκδηλώνεται από την ηγεσία και «παπανδρεϊκούς» βουλευτές αντίστοιχα.

Οι Θάνος Μωραίτης, Φίλιππος Σαχινίδης και Συμεών Κεδίκογλου θα επιθυμούσαν πολύ από τον Ευάγγελο Βενιζέλο να τους διαγράψει για να τους λύσει τα χέρια και να μην βρίσκονται ενώπιον διλημμάτων. Όμως όσο κι αν προκαλούν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ εκείνος έχει αποφασίσει να μην τους διαγράψει για να τους…απελευθερώσει.

Για παράδειγμα ο Θάνος Μωραίτης κατηγόρησε χθες τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο ότι έπαιξαν στα ζάρια την χώρα, όμως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προτίμησε να απαντήσει μέσω του γραφείου Τύπου σχολιάζοντας ότι δυο-τρια στελέχη με αμετανόητη αντίληψη συνεχίζουν να υπονομεύουν μ’ αυτά που λένε κάθε λίγο και λιγάκι τις προσπάθειες της χώρας και της παράταξης.

Το αγαπημένο μότο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι ότι «όλοι γνωριζόμαστε» κι αυτό διότι θέλει να υπαινίσσεται τους σκοτεινούς ρόλους ορισμένων στελεχών και κυρίως παπανδρεικών ακόμη και την περίοδο 2009-2010 στην πρώτη φάση της διακυβέρνησης Παπανδρέου.

Από την άλλη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχει το μυαλό του στραμμένο και στις εξελίξεις που αφορούν την πορεία της χώρας. Και όπως φαίνεται δεν ταυτίζεται πάντα με τα διλήμματα που θέτει ο Αντώνης Σαμαράς. Για παράδειγμα μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο μετά τις συναντήσεις του με τους Σοσιαλδημοκράτες Σταινμάγιερ και Γκάμπριελ ο κ. Βενιζέλος σχολίασε ότι το ζήτημα δεν είναι αν θα βγεις από το ευρώ, δηλαδή το περίφημο grexit.  Είπε ότι το κυρίαρχο θέμα είναι ότι μπορείς με άνεση να καταστραφείς εντός του ευρώ, να πτωχεύσεις, να ζήσεις σκηνές καταστροφής, φτώχειας και ερήμωσης, όντας μέσα στο ευρώ.

Μάλιστα ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει φθάσει πια σε ένα σημείο που δείχνει ότι έχει βαρεθεί- αν όχι κουραστεί- από την προσπάθεια που έχει γίνει την τελευταία πενταετία και δεν αναγνωρίζει από σημαντικό τμήμα της κοινωνίας. «εχω πει ότι μπορεί σε πέντε ημέρες να καταστρέψεις προσπάθειες πέντε ετών. Αν θέλει να ζήσει ο ελληνικός λαός μία ολοκληρωμένη εμπειρία, ας το κάνει. Αρκετά πια έχουμε τραβήξει… Θα έρθει ο καθένας αντιμέτωπος με την ευθύνη του. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα» σχολίασε…