Συνεχίζει τις περιοδείες του στην περιφέρεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Από το Ηράκλειο Κρήτης, εξαπέλυσε επίθεση στον Πρωθυπουργό, ενώ σημείωσε ότι «μια νέα σελίδα ανοίγεται μπροστά στην πατρίδα μας. Κι αυτό γιατί η αντίστροφη μέτρηση για τη συγκυβέρνηση και τις πολιτικές της καταστροφής έχει αρχίσει. Τρομοκρατούν και γαβγίζουν τα κέντρα της εγχώριας διαπλοκής και της διεθνούς τοκογλυφίας. Αλλά μάταια. Ο πολιτικός τους χρόνος έχει τελειώσει», υπογράμμισε. 

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι «όχι μόνο θυμήθηκε πάλι το Grexit, ξεχνώντας ότι μόλις προχτές πανηγύριζε γιατί η Ελλάδα ξέφυγε οριστικά από τον κίνδυνο να βρεθεί εκτός ευρωζώνης. Αλλά και έφτασε στην κινδυνολογική του έξαρση να απειλεί τους Έλληνες με το χάος. Και κάτι ακόμα χειρότερο, που δεν θα ήθελα να το χαρακτηρίσω: Έφτασε να εκλιπαρεί σχεδόν δημόσια τις λεγόμενες αγορές να επιτεθούν στη χώρα. Προσέξτε: Όχι στον ΣΥΡΙΖΑ. Να επιτεθούν στην Ελλάδα. Για να ενισχύσει έτσι την παράσταση της σωτηρίας του και την παράταση του βίου της συγκυβέρνησης με σκηνές από το έργο της Δευτέρας, που σκηνοθέτησαν ο ίδιος και οι συναυτουργοί του στην επιχείρηση του φόβου». 

Παράλληλα, ανέφερε ότι η επίσπευση της διαδικασίας για την εκλογή προέδρου «δεν είναι παρά ένας σπασμός πριν το τέλος. Όπως σπασμός πριν το τέλος είναι και η ξέφρενη κινδυνολογία με ευθύνη του ίδιου του πρωθυπουργού».

«Ο λαός βλέπει να έρχεται όχι το Grexit αλλά το Σαμαράς exit», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ χαρακτήρισε τον Αντώνη Σαμαρά πρωθυπουργό του χάους: «Γιατί συμπεριφέρεται σα να παρακαλάει να προκληθεί το χάος, λίγο πριν αποχωρήσει, μήπως και  καταφέρει να φοβίσει το κόσμο και τους βουλευτές».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση προειδοποιώντας ότι «θα αποδοθούν ευθύνες, όχι μόνο πολιτικές, σε όσους επιλέξουν να παίξουν με τη σταθερότητα της χώρας. Θα πληρώσουν βαρύ τίμημα».

Αναφερόμενος στις αγορές και στην κριτική που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι σημασία έχει ποιος βαρά το νταούλι. «Μας λένε ότι οι αγορές θα τιμωρήσουν τους Έλληνες αν δεν ψηφίσουν αυτό που οι ίδιες επιθυμούν. Μας λένε ότι θα μας τιμωρήσει επίσης η Ευρώπη. Οι αγορές κάνουν τη δουλειά τους. Δουλειά τους είναι να κερδίζουν κι εμεις κάνουμε τη δουλειά μας. Δουλειά μας είναι να εξυπηρετούμε τα συμφέροντα του ελληνικού», είπε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι σημασία έχει ποιος... βαρά το νταούλι. Εμείς θα παίζουμε το ζουρνά κι αυτοί θα χορεύουν. Κι επειδή είμαστε στην Κρήτη, θα παίζουμε τη λύρα και θα χορεύουν πεντοζάλη οι αγορές. Αναγνωρίζουμε το ρόλο των αγορών, αλλά η πολιτική είναι πάνω από αυτές και οι ανάγκες πάνω από αυτές, όταν δουν αναπτυξιακό σχέδιο και γρήγορη λύση στο χρέος θα συμμορφωθούν με τα νέα δεδομένα, γιατί και αύριο θα θέλουν να κερδίζουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.