Ωρολογιακή βόμβα χαρακτηρίζει την Ελλάδα άρθρο των Times, σημειώνοντας, πάντως, ότι αν η χώρα μας είναι το κακό παιδί της ευρωζώνης πρέπει να κατηγορήσει τους γονείς της, δείχνοντας τους ευρωπαίους εταίρους. 

Όπως αναφέρει ο αρθρογράφος η Ελλάδα είναι μια «βόμβα» που δεν έχει εκραγεί από το 2010, σημειώνοντας ότι μετά από δύο διασώσεις, πολλές διαπραγματεύσεις και ένα κούρεμα χρέους, οι εταίροι νόμιζαν ότι την είχαν απασφαλίσει. «Δεν το είχαν κάνει όμως, και αυτή την εβδομάδα άρχισε να χτυπά ξανά» σημειώνει ο Φίλιπ Άλντρικ.

Στην ανάλυσή του ο αρθρογράφος αναφέρει ότι η Ελλάδα είναι πάλι σε ένα κρίσιμο σημείο και ο κόσμος έχει στρέψει τα βλέμμα τα προς τη χώρα μας, με το ερώτημα αν θα βρεθούν οι βουλευτές για την Προεδρική εκλογή ή θα έχουμε ξανά εκλογές. Παραθέτει μάλιστα και μια φωτογραφία που απεικονίζει μια βόμβα με αναμένο φυτίλι και τα χρώματα της ελληνικής σημαίας και φόντο την Ακρόπολη. 

 

«Προσπαθούμε να βρούμε συναινέσεις για να αποφύγουμε τις εθνικές εκλογές, όχι να επιτείνουμε τις υπάρχουσες πολιτικές διαιρέσεις. Όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις οι πολίτες δε θέλουν πρόωρες εκλογές» δήλωσε από την πλευρά του στους Financial Times βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Το ίδιο στέλεχος της κυβέρνησης αναγνώρισε ότι «αν κατά τις δύο πρώτες ψηφοφορίες η υποψηφιότητα Δήμα δεν συγκεντρώσει 170 ψήφους, τότε οι πιθανότητες να εκλεγεί πρόεδρος κατά την τρίτη ψηφοφορία θα είναι εξαιρετικά ισχνές».