Βαρυσήμαντο άρθρο του Αντώνη Σαμαρά φιλοξενεί η Realnews, με το οποίο απευθύνει έμμεση πρόσκληση στους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ να ψηφίσουν κατά συνείδηση στην προεδρική εκλογή

Ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με την εφημερίδα, κάνει διπλό άνοιγμα στους βουλευτές των δύο κομμάτων, ενώ καλεί όλους τους βουλευτές του κοινοβουλίου να απορρίψουν τον εκφοβισμό, τις πιέσεις και τους εκβιασμούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, στο άρθρο του, ο κ. Σαμαράς διατυπώνει δύο ερωτήματα:

«Οσοι μέχρι πριν από έναν χρόνο συμπαρατάχθηκαν με την κυβέρνηση, κρατώντας τη σημαία της Ευρώπης, πώς μπορούν σήμερα να στηρίξουν μιαν εξέλιξη αντι-ευρωπαϊκή; Και μάλιστα την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε μετωπική σύγκρουση με όλη την Ευρώπη;» είναι το ερώτημα - πρόσκληση του Πρωθυπουργού, ο οποίος συνεχίζει ρωτώντας:

«Οσοι υπερθεμάτιζαν για την "υπεράσπιση των εθνικών μας θεμάτων" και την "ασφάλεια του πολίτη", πώς μπορούν σήμερα να συνταχθούν με τις "συνιστώσες" που υπερασπίζονται την προπαγάνδα των Σκοπίων, την "ελεύθερη είσοδο λαθρομεταναστών" στην Ελλάδα και, σε κάθε ευκαιρία, το όργιο των "μπαχαλάκηδων";». 

Παράλληλα, κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι καλλιεργεί κλίμα φόβου. «Η αλήθεια δεν κρύβεται πια, η ανησυχία υπάρχει. Είναι δικαιολογημένη και την προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, η δημοκρατία έχει όπλα να εξουδετερώσει αυτό το κλίμα φόβου» υπογραμμίζει ο Πρωθυπουργός. 

Αναφερόμενος στο χρέος και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει: «Τι εννοούν όταν διακηρύσσουν πως το χρέος μας είναι μη βιώσιμο; Λένε στις αγορές να μην μας δανείσουν. Αυτό λένε», επισημαίνοντας ότι με το που δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι αγορές που είχαν ανοίξει για την Ελλάδα, έκλεισαν και πάλι.

Ο Πρωθυπουργός δηλώνει ότι η χώρα βγαίνει από την κρίση, ενώ προωθείται σύντομα η συμφωνία με τους εταίρους για τον μηχανισμό προληπτικής στήριξης και την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας. Κατηγορεί, μάλιστα, την Κουμουνδούρου πως επιδιώκει να ανακόψει αυτή πορεία.

«Σε δύο μήνες τελειώνουμε. Και πάνε να μας σταματήσουν. Αυτή τη στιγμή μπορούμε να κάνουμε το επόμενο βήμα. Είμαστε πολύ κοντά στη συμφωνία της επόμενης μέρας. Το μόνο που απομένει είναι να παραμερίσουμε τα σύννεφα της πολιτικής αβεβαιότητας και αστάθειας. Να εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι εθνικό χρέος και αληθινή λύτρωση» επισημαίνει.