Το δίλημμα εάν είναι προς το συμφέρον της χώρας να πάει σε πρόωρες εκλογές, εφόσον δεν επιτευχθεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, θέτει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε άρθρο του στην εφημερίδα «Hellenic Mail», καλεί  τους βουλευτές και τις πολιτικές δυνάμεις να αναλογιστούν ποια είναι η θέληση του ελληνικού λαού και επισημαίνει ότι «οι πολίτες μπορούν να επιβάλλουν τη συναίνεση γύρω από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Όπως επισημαίνει, «καθένας βρίσκεται αντιμέτωπος με το ποσοστό της προσωπικής του ευθύνης για τη μοίρα του τόπου».

«Τώρα που είμαστε πραγματικά ένα βήμα πριν την αλλαγή σελίδας και τη μετάβαση από το μνημόνιο στην προληπτική πιστωτική γραμμή, οι συνταγματικές προβλέψεις για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, διαστρέφονται δυστυχώς από την αντιπολίτευση. Μετατρέπονται από λόγος διαμόρφωσης μεγάλων συναινέσεων σε μηχανισμό εκβιαστικής διάλυσης της Βουλής» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος και συμπληρώνει: «Ο λόγος ανήκει συνεπώς στους πολίτες που μπορούν να επιβάλλουν τη σοβαρότητα, τη συνεννόηση, τη θεσμική συναίνεση γύρω από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο καθένας βρίσκεται αντιμέτωπος με το ποσοστό της δικής του προσωπικής ευθύνης για τη μοίρα του τόπου».

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τονίζει ότι «για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια σωρευτικής ύφεσης, έχουμε θετικό ρυθμό ανάπτυξης, ένα τραπεζικό σύστημα σταθερό και ασφαλές που μπορεί τώρα να στραφεί στην πραγματική οικονομία και βεβαίως ένα δημόσιο χρέος που όπως και να το χαρακτηρίσει κανείς, εξυπηρετήσιμο ή βιώσιμο, σίγουρα είναι υπό απόλυτο έλεγχο».

Τέλος αναφέρει: «Ο ελληνικός λαός με πολύ μεγάλη συνέπεια, σχεδόν αδιαμαρτύρητα, αν σκεφτεί κανείς το μέγεθος της πίεσης και των θυσιών, έχει πετύχει ένα πρωτοφανές δημοσιονομικό και διαρθρωτικό επίτευγμα. Κάθε ανακύκλωση της συζήτησης αυτής, είναι συνεπώς απολύτως άδικη και αντιπαραγωγική».