«Δουλεύουμε με τους ανθρώπους που θέλουν η Ελλάδα να παραμείνει στην καρδιά της Ευρώπης με καλύτερη οικονομία» δηλώνει ο επίτροπος Νομισματικών και Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, μια ημέρα πριν από την επίσκεψή του στην Αθήνα.

Σε συνέντευξή του την Καθημερινή της Κυριακής, ο κ. Μοσκοβισί προειδοποιεί ότι «δεν είμαστε ακόμα στο τέλος της ιστορίας», ενώ προσθέτει ότι σε κανέναν δεν αρέσει η αβεβαιότητα, ούτε στις αγορές ούτε στην ΕΕ. Διευκρινίζει, ωστόσο, ότι «δεν παρεμβαίνουμε στην ελληνική πολιτική σκηνή»

Σημειώνει, επίσης, ότι η περίπτωση της Γαλλίας και της Ιταλίας είναι διαφορετική από αυτή της Ελλάδας, καθώς το πρόβλημα δεν είναι το έλλειμμα, αλλά το τεράστιο χρέος και η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας για να γίνει πιο δυνατή. 

Ο κ. Μοσκοβισί θα συναντηθεί την Δευτέρα το απόγευμα με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και με  υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη στην Αθήνα. Ο Γάλλος Επίτροπος θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους υπουργούς Μεταφορών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ανάπτυξης και Εργασίας, καθώς και συνάντηση με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος. Η επίσκεψη του κ. Μοσκοβισί θα ολοκληρωθεί με συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Τρίτης.