Μοσκοβισί: Δουλεύουμε με αυτούς που θέλουν την Ελλάδα στην Ευρώπη

Μοσκοβισί: Δουλεύουμε με αυτούς που θέλουν την Ελλάδα στην Ευρώπη

«Δουλεύουμε με τους ανθρώπους που θέλουν η Ελλάδα να παραμείνει στην καρδιά της Ευρώπης με καλύτερη οικονομία» δηλώνει ο επίτροπος Νομισματικών και Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, μια ημέρα πριν από την επίσκεψή του στην Αθήνα.

Σε συνέντευξή του την Καθημερινή της Κυριακής, ο κ. Μοσκοβισί προειδοποιεί ότι «δεν είμαστε ακόμα στο τέλος της ιστορίας», ενώ προσθέτει ότι σε κανέναν δεν αρέσει η αβεβαιότητα, ούτε στις αγορές ούτε στην ΕΕ. Διευκρινίζει, ωστόσο, ότι «δεν παρεμβαίνουμε στην ελληνική πολιτική σκηνή»

Σημειώνει, επίσης, ότι η περίπτωση της Γαλλίας και της Ιταλίας είναι διαφορετική από αυτή της Ελλάδας, καθώς το πρόβλημα δεν είναι το έλλειμμα, αλλά το τεράστιο χρέος και η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας για να γίνει πιο δυνατή. 

Ο κ. Μοσκοβισί θα συναντηθεί την Δευτέρα το απόγευμα με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και με  υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη στην Αθήνα. Ο Γάλλος Επίτροπος θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους υπουργούς Μεταφορών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ανάπτυξης και Εργασίας, καθώς και συνάντηση με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος. Η επίσκεψη του κ. Μοσκοβισί θα ολοκληρωθεί με συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Τρίτης. 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο