Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και δέσμευση για εκλογές ζήτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά την επίσκεψή του στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ χαρακτήρισε λάθος επιλογή της κυβέρνησης για επίσπευση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. 

«Ο Σαμαράς δεν μπορούσε να λύσει τα προβλήματα της χώρας, ο Βενιζέλος δεν μπορούσε να λύσει τα προβλήματα του ΠΑΣΟΚ και αποφάσισαν να φέρουν πιο κοντά την προεδρική εκλογή. Είναι λάθος η επιλογή» είπε, παορυσιάζοντας την πρόταση του Ποταμιού: «Να εκλέξει αυτή η Βουλή πρόεδρο και να δεσμευτεί η κυβέρνηση ότι θα έχουμε εκλογές εντός του 2015, μετά την τουριστική περίοδο, γιατί υπάρχουν και οι δουλειές του κόσμου».

Σύμφωνα με το cretalive, ο κ. Θεοδωράκης επιτέθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίς ζητά πρόωρες εκλογές λέγοντας: «Είναι κι αυτοί που επενδύουν στο "εδώ και τώρα" εκλογές. Είναι αυτοί που επενδύουν στο μπάχαλο της κοινωνίας».

Παράλληλα, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «όλο και πιο πολλοί Έλληνες, όλο και πιο πολλοί Κρητικοί, αντιλαμβάνονται ότι η χώρα δεν μπορεί να κινηθεί ανάμεσα στο αριστερό και στο δεξί λάθος».