current views are: 3

14 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση06:51

Στο ΠΑΣΟΚ κάνουν… πόλεμο για τον Παπανδρέου

Βενιζέλος- Παπανδρέου στα χαρακώματα με απρόβλεπτες συνέπειες και για το ΠΑΣΟΚ αλλά και για τον κυβερνητικό σχηματισμό. 

Δημοσίευση 06:51’
αρθρο-newpost

Βενιζέλος- Παπανδρέου στα χαρακώματα με απρόβλεπτες συνέπειες και για το ΠΑΣΟΚ αλλά και για τον κυβερνητικό σχηματισμό. 

Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος 

ΒενιζέλοςΠαπανδρέου στα χαρακώματα με απρόβλεπτες συνέπειες και για το ΠΑΣΟΚ αλλά και για τον κυβερνητικό σχηματισμό. 

Στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ παρακολουθούν με ανησυχία τα όσα συμβαίνουν μετά την κίνηση Παπανδρέου.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον είχε η Παρασκευή ως ημέρα για την παρουσία «παπανδρεϊκών» στα μέσα ενημέρωσης. Ήταν σαν να ήταν οργανωμένη κίνηση και από τις πρωινές εκπομπές της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, ως και τις μεσημεριανές παντού υπήρχαν πρόσωπα που στηρίζουν τον πρώην πρωθυπουργό να μιλούν για αυτές τις κινήσεις. Μωραΐτης, Σαχινίδης, Πεταλωτής βγήκαν μπροστά να στηρίξουν την κίνηση Παπανδρέου κάνοντας το επίσημο ΠΑΣΟΚ να βγάλει ανακοίνωση καταδίκης για τα όσα υποστήριξαν στις εμφανίσεις στα μέσα ενημέρωσης.

Επί της ουσίας ο πόλεμος έχει ξεσπάσει χωρίς ακόμη να ανακοινώσει κόμμα ο Γιώργος Παπανδρέου, μόνο την πρόθεση του να ιδρύσει αν και εφόσον δε γίνουν κάποια πράγματα.

Επί της ουσίας είναι σαν να έχει ξεκινήσει μια άτυπη προεκλογική περίοδος ανάμεσα σε Βενιζέλο και Παπανδρέου.
Ο κύριος Βενιζέλος το Σάββατο θα βρεθεί στην πατρίδα του «παπανδρεϊκού» Φίλιππου Πετσάλνικου και ο Γιώργος Παπανδρέου στις 18 του μήνα θα βρεθεί στην πατρίδα του «βενιζελικού» Πάρι Κουκουλόπουλου. Μύλος χωρίς ακόμη να γνωρίζουμε το προϊόν που παράγει, καθώς πολλοί λένε ανοιχτά πια πως δεν μπορεί ένας να προχωρήσει με τον άλλον. Στελέχη οργώνουν την Ελλάδα και οργανώνουν το κόμμα Γιώργου στην επαρχία.

Ένα από τα βασικά ερωτήματα στα οποία δεν μπορεί να απαντήσει κανείς είναι τι θα κάνουν βουλευτές που δηλώνουν πίστη στον Γιώργο Παπανδρέου ακόμη και στην περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος. Οι τοποθετήσεις τους είναι τόσο σκληρές που υπάρχει η σοβαρή πιθανότητα να διαγραφούν από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή να πέσει ακόμη περισσότερο ενώ αν πάμε σε εκλογές προφανώς ο κύριος Βενιζέλος δε θα συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια μια σειρά βουλευτών.

Ποσοστά για το κόμμα ΓΑΠ

Μόλις δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας της εταιρίας Alco που αναφέρει πως ένα ποσοστό 6% δηλώνει πρόθυμο να στηρίξει ένα κόμμα Γιώργου Παπανδρέου βγήκαν μολύβια και κομπιουτεράκια. Έμπειροι περί των δημοσκοπήσεων ανέλυσαν τα δεδομένα και σε πρώτη φάση μέτρησαν πως υπάρχει η περίπτωση του «Ποταμιού» που 39% των πολιτών εξέφραζαν θετικές γνώμες και τελικά στις ευρωεκλογές το ψήφισε το 6,5%.

Στις εκτιμήσεις που κάνουν αναφέρουν πως ένα κόμμα Παπανδρέου θα λάβει στις κάλπες ένα ποσοστό κάτω από 2% καθώς πιστεύουν πως σε συνθήκες ακραίας πόλωσης δε θα καταφέρει να αποσπάσει ψηφοφόρους ούτε από το ΠΑΣΟΚ, ούτε από το ΣΥΡΙΖΑ που αποτελούν τις δύο βασικές δεξαμενές ενός τέτοιου εγχειρήματος.


σχετικα αρθρα