current views are: 2

14 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση07:48

Ο ΟΗΕ καταδίκασε την επίθεση στην ισραηλινή πρεσβεία – Εύσημα στις ελληνικές αρχές

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα.

Δημοσίευση 07:48’
αρθρο-newpost

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα την Παρασκευή, αποδίδοντας τα εύσημα στις ελληνικές αρχές για την «άμεση αντίδραση στην έναρξη της έρευνας», υπογραμμίζοντας την ανάγκη να συλληφθούν οι δράστες.

Με κοινή ανακοίνωση που υιοθετήθηκε ομόφωνα, έπειτα από τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση, τα δεκαπέντε μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας «καταδικάζουν με τον πιο έντονο τρόπο την τρομοκρατική επίθεση», σημειώνοντας ότι υπήρξαν «δεκάδες πυροβολισμοί» στο κτίριο της πρεσβείας. Επισημαίνεται δε η ανάγκη να «συλληφθούν οι δράστες και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».

Επίσης, τα μέλη του Σώματος συγχαίρουν την ελληνική κυβέρνηση για την «απερίφραστη καταδίκη» της τρομοκρατικής επίθεσης και την «άμεση έναρξη» της έρευνας.

Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας υπογραμμίζουν ότι «η τρομοκρατία σε όλες της τις μορφές και τις εκδηλώσεις είναι μία από τις πιο σοβαρές απειλές για την ειρήνη και την ασφάλεια» και ότι «οι τρομοκρατικές ενέργειες είναι εγκληματικές και αδικαιολόγητες».


σχετικα αρθρα