Γράφει ο Ιωάννης Μαρτέλος 

Παρά τους μόνιμους γαλάζιους «γκρινιάρηδες» και τη δήθεν διάσταση απόψεων που καταγράφεται στο εσωτερικό της Κ.Ο. της ΝΔ και του γαλάζιου τμήματος του υπουργικού συμβουλίου για τη στρατηγική της ηγεσίας του κόμματος έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός με την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα ανέδειξε με έντονο τρόπο ότι επενδύει στη στρατηγική του φόβου, όπως και το 2012, με επιχειρήματα περί ενδεχόμενης επιστροφής στη δραχμή.

Αυτή η στρατηγική φαίνεται ότι πετυχαίνει τους στόχους της πριν καν αμφισβητηθεί από κάποιους, καθώς συνομιλητές του πρωθυπουργού  επικαλούνται τα τελευταία ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων και προτάσσουν το επιχείρημα ότι το κόμμα επενδύει πρώτα στον ρεαλισμό και μετά στην ελπίδα που δεν είναι, όμως, «παλάτια χτισμένα στην άμμο».

Παράλληλα το πρωθυπουργικού επιτελείο έχει στη διάθεσή του και άλλες δημοσκοπήσεις με βάσει τις οποίες πολύ μεγάλος αριθμός πολιτών εμφανίζεται φοβισμένος σε περίπτωση έλευσης του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και αρχίζει να συσπειρώνεται γύρω από τη ΝΔ.

«Εδώ που φθάσανε τα πράγματα και επειδή όλα και πάλι είναι οριακά πρέπει να τεθούν σκληρά διλήμματα» λένε ανώτερα κυβερνητικά στελέχη και επιμένουν ότι αυτή η στρατηγική θα αποδώσει και τα αποτελέσματά της ίσως να φανούν και στην προεδρική εκλογή.

Ο Αντώνης Σαμαράς ελπίζει ότι η στρατηγική του θα αποφέρει καρπούς ώστε να ψηφισθεί πρόεδρος της Δημοκρατίας και δίνει μεγάλη έμφαση στην προσπάθεια να αποτραπεί το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, διότι όπως επιμένει στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του οι πιστωτές επιφυλάσσουν για την κυβέρνηση ένα μεγάλο δώρο.