Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, αναμένεται να εξέλθει σήμερα, αργά το απόγευμα (ώρα Ελλάδας), από το νοσοκομείο «Όρος Σινά» (Mount Sinai) του Μανχάταν, όπου στις 2 Δεκεμβρίου είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, τύπου Maze, για τη διόρθωση της μιτροειδούς και της τριγλώχινας βαλβίδας, καθώς και για διόρθωση καρδιακής αρρυθμίας.

Ο πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης πριν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο θα μιλήσει στους δημοσιογράφους, όπως επίσης και ο Αμερικανός γιατρός που τον χειρούργησε, Ντέιβιντ 'Ανταμς και ο ομογενής επεμβατικός καρδιολόγος του εν λόγω νοσοκομείου, Γιώργος Ντάγκας.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Κύπρου θα μεταβεί σε ξενοδοχείο της πόλης, όπου σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του, θα παραμείνει μέχρι το τέλος της εβδομάδας ή τις αρχές της επομένης.

«Η μετεγχειρητική κατάσταση της υγείας του εξελίχτηκε ομαλά, δεν υπήρξε κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα και πιστεύουμε ότι ο Πρόεδρος θα μπορεί να ταξιδέψει στην Κύπρο πριν τα Χριστούγεννα» ανέφερε ιατρική πηγή του νοσοκομείου.