Η Ελλάδα χρειάζεται καινούργιες συναινέσεις τόνισε σήμερα από το Ηράκλειο σε συνέντευξη του ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην Κρήτη λέγοντας παράλληλα ότι ο κόσμος θέλει κυβερνήσεις συνεργασίας.

Ο κ. Θεοδωράκης εκτίμησε ότι ο Φεβρουάριος θα είναι ο κρισιμότερος μήνας της κρίσης.

Αφού τόνισε ότι χρειάζονται καινούργιες συναινέσεις, υποστήριξε πως «όπως δεν μπόρεσε ο Σαμαράς να κάνει τη διαπραγμάτευση. Έτσι δεν θα μπορέσει και ο Τσίπρας, όπως δεν θα μπορούσε ούτε ο Θεοδωράκης. Τη συνεννόηση με την Ευρώπη, είπε, θα μπορούσε να την κάνει μόνο ένας, ο Έλληνας , δηλαδή κάποιος που θα πήγαινε εκεί και θα έλεγε έχω μια συμμαχία του 51% και ζητώ αυτό».

Ο κ. Θεοδωράκης μίλησε για τεράστιες ευθύνες του πολιτικού συστήματος και πρόσθεσε: «Τόσο ο Σαμαράς όσο και ο Βενιζέλος προσπαθούν να κάνουν έναν αιφνιδιασμό στην κοινωνία. Ο Σαμαράς δεν μπορεί να βρει λύσεις για την κοινωνία. Ο Βενιζέλος δεν μπορεί να βρει λύσεις ούτε για το ΠΑΣΟΚ. Η χώρα πρέπει να πάει σε συντεταγμένες λύσεις. Εμείς δεν δίνουμε λευκή επιταγή». Ακόμη, επανέλαβε την πρόταση του, ότι είναι αναγκαίο πρώτα να υπάρξει συναίνεση και μετά να γίνουν εκλογές.
Στο στόχαστρο του βρέθηκε και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που κατά τον κ. Θεοδωράκη απεύχεται την αυτοδυναμία και χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα ως τον πρόεδρο των 12 συνιστωσών.

«Είναι γεγονός ότι ο κόσμος θέλει κυβερνήσεις συνεργασίας. Γι' αυτό και είναι αστεία η επίκληση της αυτοδυναμίας από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Το απεύχεται ο Τσίπρας. Ένας αρχηγός 12 συνιστωσών δεν μπορεί να κυβερνήσει την χώρα» είπε.
Επίσης, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για τα συσσίτια λέγοντας πως αυτές είναι προτεραιότητες μιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ή της Εκκλησίας και όχι ενός κόμματος εξουσίας.

Κατά την συνέντευξη που παραχώρησε, ο κ. Θεοδωράκης πρόσθεσε ότι το «Ποτάμι είναι ένα κίνημα με πολύ γερά στελέχη και συγκεκριμένες θέσεις».

Εξάλλου είπε ότι «στόχος των εκλογών δεν είναι η μεταβίβαση της Μερσεντές στους επόμενους αλλά σε όσους παράγουν λύσεις σε ζητήματα της κοινωνίας και κυρίως στο εθνικό θέμα της οικονομίας και εξόδου από την κρίση».

«Έχουμε αποκλείσει τους ανθρώπους εκείνους που έχουν παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο χάλι της χώρας», είπε στη συνέχεια για τους υποψηφίους του κόμματος.

Ακόμη, υπογράμμισε ότι οι υποψήφιοι θα είναι άνθρωποι καθαροί, προσθέτοντας πως το κίνημα είναι ανοιχτό και δεν έχει κλειστές πόρτες.

Επίσης, σημείωσε ότι ήδη έχει διαμορφωθεί η συνείδηση ότι το «Ποτάμι» είναι ένα δυναμικό κίνημα του Κέντρου και αναζητά νέους υποψηφίους, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων θα είναι καινούργιοι.

Ο ίδιος επίσης υποστήριξε ότι «δεν έχουμε κομματικό στρατό να περιμένει, έχουμε άλλο σχέδιο για την χώρα. Δεν θα κυβερνήσουν τα Ποταμάκια όπως τα Συριζάκια αλλά η εθνική Ελλάδος» ενώ σημείωσε ότι «Δεν κυβερνιέται η Ελλάδα με τα πρωτοπαλίκαρα των πολιτικών αρχηγών αλλά από τους καλύτερους Έλληνες».

Νωρίτερα ο επικεφαλής του «Ποταμιού» συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό και τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη

Ο κ. Θεοδωράκης θα μιλήσει σε συγκέντρωση σε φίλους και εθελοντές του «Ποταμιού», στο Ωδείο Ρεθύμνου ενώ τη Δευτέρα το πρωί θα αναχωρήσει από τα Χανιά για την Αθήνα.