Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου 

Τα… ρέστα του παίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Αλέξης Τσίπρας  με σκληρή γλώσσα πέρασε στην αντεπίθεση βλέποντας ότι κυβέρνηση και δανειστές έχουν ρίξει όλες στους τις δυνάμεις προκειμένου να αποτρέψουν την προσφυγή της χώρας στις κάλπες. 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης  μιλώντας στις περιφερειακές συνδιασκέψεις του κόμματος του στην Κρήτη και την Λάρισα επιτέθηκε εναντίον  του πρωθυπουργού χαρακτηρίζοντας τον ως «προπαγανδιστής της χρεοκοπίας της χώρας του» ενώ κάνοντας μια κίνηση υψηλού ρίσκου απευθύνθηκε στις αγορές λέγοντας ότι «εμείς θα παίζουμε το ζουρνά και αυτοί θα χορεύουν». 

Η τακτική αυτή αποφασίστηκε από τα στελέχη της Κουμουνδούρου τα τελευταία εικοσιτετράωρα όταν είδαν ότι κινδυνεύει να ανατραπεί το κλίμα δυσαρέσκειας της κοινωνίας από τις  κινήσεις της κυβέρνησης –που μιλούν για χρεωκοπία- και κάποιες δηλώσεις Ευρωπαίων παραγόντων. 

«Σπέρνουν τον φόβο και τον τρόμο στην κοινωνία πανικοβάλλοντας τις αγορές μόνο και μόνο για να παραμένουν στις καρέκλες  τους λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου. Εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω όπως πιστεύουμε ότι και οι Έλληνες πολίτες δεν θα υπαναχωρήσουν. Τώρα ποια ξέρουν πως οι δυο κυβερνητικοί εταίροι τους κοροϊδεύουν, τους εξαπατούν, τους λένε ψέματα». 

Η τακτική της ευθείας επίθεσης στους αντιπάλους του μοιάζει με ένα προσωπικό στοίχημα του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος εμφανίζεται να ακολουθεί υψηλότερους τόνους απ ότι τα υπόλοιπα στελέχη της Κουμουνδούρου. 

Παράλληλα μοιάζει σαν να ακροβατεί ανάμεσα στον αντιευρωπαϊσμό  του Παναγιώτη Λαφαζάνη και στον βατό δρόμο των Βρυξελλών που θέλει η πλειοψηφία της κοινωνίας προκειμένου -προφανώς- αυτή την στιγμή να μην ανοίξει άλλα μέτωπα. 

Απαντώντας πάντως επί της ουσίας στην  επιχειρηματολογίας της κυβέρνησης- ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει γιατί οι δανειστές δεν θα δώσουν τα χρήματα σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ο Αλέξης Τσίπρας απαντά ότι:

«Το 2014 δεν είναι 2012.Το Ιούνιο του 2012 έλεγαν πως αν βγει ΣΥΡΙΖΑ δε θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις του Ιουλίου, επειδή δε θα καταβληθεί η δόση. 

Δυστυχώς βγήκε η ΝΔ, η δόση όμως κατεβλήθη επτά μήνες μετά. Όπως το ακούσατε. Επτά μήνες μετά . Μισθοί και συντάξεις πληρώνονταν κανονικά. 

Το 2014 δεν είναι 2012, γιατί ο λαός μας έπαθε όλα όσα τον απειλούσαν ότι θα πάθει εάν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και μισθοί και συντάξεις μειώθηκαν και στις καταθέσεις του έβαλαν χέρι και τα σπίτια σχεδόν κατάσχονται με τον ΕΝΦΙΑ.» 

Αίσθηση πάντως έχει προκαλέσει και το άνοιγμα που έκανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους ψηφοφόρους της ΝΔ αφού τα στελέχη της Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι την εποχή της κρίσης δεν υπάρχουν αριστεροί και δεξιοί παρά μόνο  πολίτες που υποφέρουν από την πείνα και την ανεργία.

Έτσι ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος «στους εργαζόμενους , τους μικρομεσαίους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους που μέχρι χθες ψήφιζαν ΝΔ και έτρεφαν ελπίδες από την ΝΔ» λέγοντας τους:

«Δεν είναι η ΝΔ το κόμμα σας. Δεν πιστεύουμε ότι αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα  το θέλετε. Δεν πιστεύουμε ότι άνθρωπος της συντηρητικής παράταξης θέλει να υπάρχει τόση φτώχεια».