Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Υπομονή, συνιστούν τώρα από το στρατόπεδο Παπανδρέου, προϊδεάζοντας ότι πιθανές ανακοινώσεις για την δημιουργία νέου κόμματος δεν θα γίνουν άμεσα και σίγουρα όχι εν μέσω της διαδικασίας ανάδειξης Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού συνεχίζονται εντατικά οι προετοιμασίες ακόμη και για την συγκρότηση κόμματος που θα κατέβει στις εκλογές εφόσον αποτύχει η διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου, ωστόσο τονίζουν ότι τίποτε δεν είναι οριστικό καθώς ο Γ. Παπανδρέου δεν έχει κοινοποιήσει σε κανέναν τις προθέσεις του. 

Παρ' όλα αυτά οι στενοί συνεργάτες του πιστεύουν ότι έχει πάρει τις αποφάσεις του και οπωσδήποτε δεν θα κάνει πίσω, αντιθέτως θα βγει μπροστά και όπου βγει.. 

Ως εκ τούτου κατά την ομιλία του την Πέμπτη στην Κοζάνη θεωρείται αμφίβολο ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα ανοίξει τα χαρτιά του ή θα πει κάτι πολύ πιο προχωρημένο απ' όσα ήδη έχει πει με τις μακροσκελείς ανακοινώσεις του αλλά και την συνολικότερη στάση του.  Παρ' όλα αυτά με τον τρόπο του θα υπενθυμίσει την διάστασή του από τις επιλογές του Ευάγγελου Βενιζέλου μιλώντας για "οβιδιακές μεταμορφώσεις του ΠΑΣΟΚ", ενώ δεν αποκλείεται να σχολιάσει και το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας για την ανάδειξη Προέδρου. 

Τα «παπανδρεϊκά» στελέχη περνούν πιο σκληρά στην επίθεση κάτι που αποτυπώθηκε και από τις ομιλίες των Γιώργου Πεταλωτή και Μιχάλη Καρχιμάκη στην Θεσσαλονίκη και σε εκδήλωση των υποστηρικτών του Γιώργου Παπανδρέου αφού επιρρίπτουν ευθύνες για την πορεία του ΠΑΣΟΚ αλλά και την ανατροπή του ΓΑΠ στον σημερινό πρόεδρο. 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επανέφερε την θεωρία του παραβάν από την Καστοριά θυμίζοντας αυτό που υποστήριξε και στο Ζάππειο ότι δεν αρκεί να δηλώνεις ΠΑΣΟΚ αλλά πρέπει να ψηφίζεις και πίσω από το παραβάν. Ουσιαστικά υποστήριξε ότι ο Γ. Παπανδρέου αλλά και οι υποστηρικτές του δεν ψήφισαν Ελιά στις ευρωεκλογές υπονομεύοντας το ίδιο τους το κόμμα. 

Από πλευράς των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ παρατηρείται σχετική ησυχία μετά και τα όσα είπε ο Θάνος Μωραίτης κατηγορώντας τον κ. Βενιζέλο πως μαζί με τον πρωθυπουργό παίζουν στα ζάρια την χώρα. Μόνο ο Δημήτρης Κρεμαστινός εκδηλώθηκε εκφράζοντας την διαφωνία του με την προοπτική δημιουργίας νέου κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου.