Όσοι νόμιζαν ότι η αποκήρυξη της απογραφής απο τον Γιάννη Μιχελάκη ήταν μια "ιστορία" που θα έκλεινε και κάτι που είπε ο εκπρόσωπος Τύπου εν τη ρύμη του λόγου του, έπεσαν έξω...
Γιατί σήμερα πρωί πρωί ο εξ απορρήτων του Σαμαρά, Χρύσανθος Λαζαρίδης, μιλώντας στο πρωινό του MEGA επανέλαβε τα περί εγκληματικής απογραφής.

"Όποτε κάνουμε απογραφή ψιλο-υπονομεύουμε την αξιοπιστία της χώρας... Αποδεικνύεται τι συμβαίνει . 'Ηταν λάθος η πολιτική Καραμανλή για την απογραφή αλλά δεν την πληρώσαμε τόσο ακριβά σε σχέση με αυτά που συμβαίνουν τώρα. Η απογραφή που έκανε ο Καραμανλής, ήταν μία κίνηση με την οποία διαφωνώ. Ιστορικά αποδείχθηκε ότι η απογραφή ήταν λάθος, εγκληματικό. Φάνηκε σε βάθος χρόνου".

Για να διασκεδάσει όμως τις εντυπώσεις γνωρίζοντας και το μήνυμα Καραμανλή "ότι μέχρις εδώ" είπε και κάποια καλά λόγια για τον τέως πρωθυπουργό.

Ότι συσπειρώθηκαν πολλές  δυνάμεις εναντίον του προεκλογικά και ότι  ο Καραμανλής πριν τις εκλογές έκανε μια αυτοκριτική, σύντομη, αληθινή και σε βάθος." Ο ίδιος ο Σαμαράς είπε ότι μας καλύπτει η αυτοκριτική που έχει κάνει ο Καραμανλής.

Ο κ. Λαζαρίδης αναφέρθηκε και στη σχέση του με τον πρόεδρο της ΝΔ "Είμαι σύμβουλος στα οικονομικά θέματα του Αντώνη Σαμαρά αλλά αν μου ζητηθεί η γνώμη μου και σε άλλα θέματα την λέω. Υπάρχει μια σχέση εμπιστοσύνης με τον Σαμαρά και  μια επικοινωνία  από τα “ πέτρινα χρόνια" της πολιτικής του απομόνωσης".

Αρνήθηκε πάντως ότι είναι αυτός που γράφει τους λόγους του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης "Όσοι ξέρουν τον Σαμαρά ξέρουν οτι είναι μια ανοησία τα όσα ακούγονται, πως εγώ γράφω όσα λέει ο ίδιος"