Διευκρινιστική ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Φώτη Κουβέλη στο ΒΗΜΑ FM εξέδωσε η ΔΗΜΑΡ τονίζοντας πως κάποιοι επιλέγουν να διαβάζουν κατά το δοκούν τη συνέντευξη να απομονώνουν φράσεις κατά τις πολιτικές τους ορέξεις.

Στο πλαίσιο αυτό το γραφείο Τύπου της Δημορκατικής Αριστεράς στην ανακοίνωσή του παραθέτει το απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα για την προεδρική εκλογή, όπως τα έδωσε στη δημοσιότητα ο ίδιος ο σταθμός: 

Για τη στάση της ΔΗΜΑΡ στην προεδρική εκλογή 

«Σε προηγούμενη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ αποφασίστηκε ομόφωνα η στάση των βουλευτών στην εκλογή ΠτΔ. Θα είναι σταθερή. Θα είναι αρνητική για την εκλογή Προέδρου, από την πρώτη ψηφοφορία μέχρι την τρίτη. Αυτό έχω και αυτό καταθέτω στην κουβέντα μας». 

Για τα περί «αποστασίας» όσων βουλευτών ψηφίσουν για Πρόεδρο 

«Μακριά από μένα, οι αφορισμοί περί αποστασίας, κουμπαράδων, αργυρωνήτων και όλα τα σχετικά. Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι βουλευτές και οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ υπολογίζουν όλη την πολιτική κατάσταση. Αυτό που λέγεται «κρίσιμο μέγεθος για την παρούσα φάση της ελληνικής πολιτικής ζωής» και στο πλαίσιο αυτής της αξιολόγησης αποφάσισαν ότι δεν θα ψηφίσουν ΠτΔ. Καλό είναι λοιπόν ο τόπος να απομακρυνθεί από τις λογικές αποστασίας, αργυρώνητων, εξυπηρετούντων και όλα αυτά. Είναι προφανές ότι (εάν βουλευτής της ΔΗΜΑΡ ψηφίσει για Πρόεδρο) δεν θα τον θεωρήσω αποστάτη, αργυρώνητο και τα σχετικά».