Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

«Δεν σχολιάζω δηλώσεις για τα πανηγύρια», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κληθείς να σχολιάσει την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα απο την Κρήτη οτι θα παίζει λύρα και οι αγορές θα χορεύουν.

Ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου έπειτα από σύσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τον πρωθυπουργό για τις μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο.

«Το έργο της κυβέρνησης συνεχίζεται κανονικά», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος είπε για την προεδρική εκλογή ότι πιστεύει πως οι βουλευτές θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα εκλέξουν Πρόεδρο.

Σε ερώτηση αν θα ειναι πιστωτικά αρνητικό γεγονός πιθανές εκλογές απάντησε οτι «ενδεχόμενες εκλογές θα δυναμιτίσουν την πορεία της ελληνικής οικονομίας προς την ανάκαμψη».

«Η ευθύνη ειναι στα χέρια των βουλευτών. Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν ειναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Οι βουλευτές μεχρι την τρίτη ψηφοφορία πρέπει να σκεφτούν αν η ψήφος τους συνάδει με τις επιταγές του Συντάγματος», συμπλήρωσε.

Σχετικά με την τοποθέτηση του Φώτη Κουβέλη ότι δεν θα είναι αποστασία αν οι βουλευτές ψηφίσουν θετικά για την εκλογή Προέδρου απάντησε «ας αφήσουμε στην άκρη τις κουβέντες για αποστασίες και οι βουλευτές ελεύθεροι να κρίνουν τη μόνη υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα».

Επίσης είπε ότι δεν συζητήθηκε θέμα απολύσεων και ότι υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις και χρονοδιαγράμματα που θα τηρηθούν, ενώ για το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση και για κάποιες παρεμβάσεις εσωτερικές στην αγορα εργασίας στο Δημόσιο, σημείωσε οτι θα έρθουν σε δημόσια διαβούλευση πριν τα Χριστούγεννα. Επισήμανε επ' αυτού ότι έχει καλέσει την ΑΔΕΔΥ σε δημόσια διαβούλευση και δεν εχει ανταποκριθεί.